Karagöz Tatlısı KARAGÖZ TATLISI Malzemeler; 1 su bardağı sıvı 1 adet yumurta 1 su bardağı yoğurt 1 çay bardağı pudraşekeri 1 su bardağı ince çekilmiş fındık 2 çorba kaşığı kakao Aldığı kadar un ( 3+1/4 su bardağı yetti) 1 paket kabartma tozu Şerbeti için; 1. 2 su bardağı su 2. 2 su bardağışeker 3. yarım limon suyu 4. 1 çay kaşığı vanilya Yapılışı; 1. Öncellikle şerbetini hazırlayın; Bunun için 2 su bardağı su ve şekeri kaynatın.Limon suyunu ilave edip, şerbeti ocaktan alın. 1 çay kaşığı vanilyayı da karıştırın. Şerbeti soğumaya bırakın. 2. Ayrı bir yerde sıvıyağı , yumurta, yoğurt, pudra şekerini ve kabartma tozu ile beraber aldığı kadar unu ilave edip; hamur toplanana kadar yoğurun. 3. hamuru 4 ‘e bölün. Bir parçasına 2 çorba kaşığı kakaoyu ekleyin. İnce kıyılmış fındığı da ekleyip, yoğurun. Bu hamuru da üçe bölün. 4. Diğer tarafta da 3 adet sade hamurumuz var. Bunlarda birini merdane ile uzunlamasına açın. Kıyısına kakaolu hamurudan serit yapin ve yerlestirin. Beraber sarın. Bir parmak kalınlığında kesin. 5. Yağlanmış tepsiye dizin. 6. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana dek pişirin. 7. Üzerine soğutulmuş şerbet gezdirin. 8. Üzerini örtüp 4 saat kadar dinlendirin. 9. Üzerine hindistan cevizi serperek servis yapabilirsiniz.
Konu AnGeL tarafından (26.11.09 Saat 03:38 ) değiştirilmiştir..
|