tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler Tatlı ve Kek tarifleri...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Gül Kadayıf
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
596

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 27.09.08, 00:35   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
 
Güllü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 2.538
Konular: 1710
Puan Grafiği
Rep Puanı:3968
Rep Gücü:0
RD:Güllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
146 Mesajına 240 Kere Teşekkür Edlidi
:
Lightbulb Gül Kadayıf

Gül Kadayıf



Malzemeler

200 gr Margarin

2 Adet Yufka

250 gr Tel Kadayıf

150 gr İri Dövülmüş Ceviz

Tarçın

Şerbeti için:

4 su bardağı şeker

3 su bardağı su

1/4 limon

Süslemek İçin:

Antep Fıstığı





İlk yufkayı düz ve sert bir zemine serelim. Eritilmiş margarinin yarı­sını kaşık ucu ile yufkaya sürelim.Fırça yardımıyla yağı yufkanın her tarafına dağıtalım. Tel kadayıfın yarısını yufkanın üzerine eşit miktarda yayalım. Üzerine tarçın serpelim. İri dövülmüş cevizin yarısını kadayıfın üzerine yayalım.

Yufkayı sıkıca rulo haline getirelim. Ruloyu keskin bir bıçak yardımıyla 2 parmak eninde keserek, yuvarlak parçalar elde edelim.

Yuvarlak parçaları hafifçe yağlanmış fırın tepsisine yatık olarak dizelim. Orta ısılı fırında kadayıf sarmalarını altı üstü hafifçe kıtırlaşıp, kızarana dek pişirelim.

Kadayıf sarmalarının kızarmasını beklerken bu arada bir tencereye şekeri, suyu ve limonu ilave ederek, kaynatalım. Kaynadıktan sonra şerbeti ateşten alarak soğutalım. Kadayıf sarmalar kızardığında fırından çıkarıp ılıtalım. İlik şerbeti sarmaların üzerine dökelim. Şerbeti emen tatlıları servis tabağına alıp, dövülmüş Antep fıstıkları serpiştirerek servis yapalım.

Güllü isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
gul, kadayif


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Kadayıf Sarması - Kadayıf Sarması Tarifi - Kadayıf Sarması Yapılışı Okyanus Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler 0 12.07.13 01:50
Rüyada Kadayıf Tatlısı Görmek - Rüyada Kadayıf Tatlısı Görmek Açıklaması ve Yorumu Tarot H-I-İ-J-K-L-M ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 16.11.12 23:51
Rüyada Kadayıf Görmek - Rüyada Kadayıf Görmek Açıklaması ve Yorumu - Kadayıf Rüya Tab Tarot H-I-İ-J-K-L-M ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 16.11.12 23:50
Rüyada Tel Kadayıf Görmek - Rüyada Tel Kadayıf Açıklaması ve Yorumu - Tel Kadayıf Tarot T-U-Ü-V-Y-Z ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 21.08.12 20:32
Fındıklı Burma Kadayıf - Fındıklı Burma Kadayıf Tarifi AnGeL Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler 0 29.05.10 02:20


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:24 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2