tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler Tatlı ve Kek tarifleri...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Gelin Bohçası
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
700

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 27.09.08, 00:34   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
 
Güllü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 2.538
Konular: 1710
Puan Grafiği
Rep Puanı:3968
Rep Gücü:0
RD:Güllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
146 Mesajına 240 Kere Teşekkür Edlidi
:
Lightbulb Gelin Bohçası

Gelin Bohçası



Malzemeler

1 Kg Baklavalık Un

3 Adet Yumurta

1/2 Çorba Kaşığı Tuz

2 Su Bardağı Su

1/2 Kg Nişasta

400 gr Tereyağı

2,5 Su Bardağı Antepfıstığı

Kaymak

Şerbeti İçin:

1 Kg Şeker

3.5 Su Bardağı Su





Geniş bir kaba unu eleyin.Üzerine yumurtaları kırın.Tuzu ve suyu ekleyin.Sert bir hamur olana dek yoğurun.Üzerine nemli bir bez örterek,20 dk bekletin.

Dinlenen hamuru 12 eşit parçaya bölün.Üzerine nişasta serpin.Hamurları yassı hale getirin.Bir zemin üzerinde oklava ile çok ince açın.Yufkaların oklavaya yapışmaması için nişasta serpin.

Açtığınız 12 yufkanın dördünün düz bir zemine,aralarına eritilmiş tereyağı sürerek,üst üste dizin.8 cm çapında kareler kesin.Karelere bir çay kaşığı dolusu kaymak ve yarım tatlı kaşığı dolusu dövülmüş fıstık koyun.Karenin dört ucunu üstte birleştirerek,sıkıştırın.Yağlanmış tepsiye dizin.

Eritmiş olduğunuz tereyağını tepsiye dökün.Fazla yağı eğerek boşaltın.Orta ısılı fırında üzeri kızarana dek pişirin.

Şerbet için sıcak su ile şekeri kaynatın.Şurup kıvamına geldiğinde tencereyi ateşin üzerinden alın.Fırından çıkardığınız tatlının üzerine sıcak sıcak dökün.Şerbetini çektikten sonra servis yapın.






Güllü isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
bohcasi, gelin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Mitolojide Ağlayan Gelin Çiçeği - Mitolojik Çiçek Ağlayan Gelin - Ağlayan Gelin Çiçeğ Kartal Genel Kültür 0 03.08.14 19:29
Dantel Gelin Ayakkabıları - Gelin Ayakkabı Modelleri - Dantel Gelin Ayakkabısı Başak Gelinlik-Damatlık Modelleri&Aksesuarları 0 07.01.14 18:17
Rüyada Gelin Görmek - Rüyada Gelin Görmek Açıklaması ve Yorumu - Gelin Rüya Tabiri Tarot A-B-C-D-E-F-G ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 12.01.13 20:31
Gelin Odası-Gelin Yatagı-Romantik Yatak Takımları ASYA Gelinlik-Damatlık Modelleri&Aksesuarları 0 05.01.10 16:35
Gelin Çiçekleri-Gelin Buketleri-Gelin Çiçeği AnGeL Gelinlik-Damatlık Modelleri&Aksesuarları 2 13.07.09 15:29


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:12 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2