Burma Tel Kadayıf • 1.5 kilo tel kadayıf (uzunca burmalı kadayıf)
• 250 gr ceviz içi
• 1 su bardağı sıvıyağ
• 250 gr tereyağı
Şurubu:
• 1.5 kilo şeker
• 1 kilo su
• 1 tatlı kaşığı
• limon suyu
1- Kadayıfın içindeki kalın kısımları kesip atınız. Yapışkan olan yerleri elle hafif olarak açınız.
2- 10 santim genişliğindeki uzunca kada-yıflan seriniz. Tam ortasına cevizi boydan boya kalem gibi döşeyiniz. Sonra bir ucunu cevizin üstüne kapatıp bir sopa gibi devamlı çevirerek burunuz.
3- Kadayıfın bir başını hafif içe büküp daire gibi çevirerek sarınız, tepsinin ortasına yerleştiriniz. Diğerlerini aynı şekilde hazırlayıp burduktan sonra tepsideki kadayıfın etrafına çevirerek sarınız.,
4- Hepsini bu şekilde hazırlayıp sardıktan sonra yağı fazla yakmadan kızgın olarak kadayıfın üstüne dökünüz. Sonra fırına sürüp pişiriniz. Ve hemen yağını süzdürüp bir tepsinin arkasına ters çeviriniz. Ve aynı tepsiye iterek yerleştiriniz. Şimdi kadayıfın altı üstüne gelmiştir.
5- 5 dakika daha fırına sürüp pişiriniz. Şurubunu sıcak olarak dökünüz. |