VANlLYALI DONDURMA
* 1 it süt (kaynar)
* 1,5 su bardağı şeker
* 3 yumurta
* 1 çorba kaşığı patates nişastası
* Limon kabuğu rendesi
* Vanilya(1 paket)
YAPILIŞI :
1— Bakır bir tencereye yumurta,şeker,nişasta, limon kabuğa rendesi konup süt katarak ezilir. Sonra kaynar sütün tamamı ilâve edilip karıştırarak pişirilir.(Çok kaynatılmaz,kesilir.)
2— Karıştırarak soğutulur,vanilya konur.Buz kalıplarına boşaltılıp buzlukta dondurulur.(Ara sıra karıştırarak buzlaşması önlenmelidir.)
NOT :
Vanilyalı dondurmaya kavrulmuş ve dövülmüş fındık, iç yeşil fıstık,küçük doğranmış meyve şekerlemesi konarak lezzeti ve görünümü değiştirebilir. |