Yeşil Elmalı Soğuk Tatlı - Yeşil Elmalı Soğuk Tatlı Tarifi - Yeşil Elmalı Soğuk Tatlı Yapılışı
Malzemeler
6 kişilik
500 g yeşil elma
1/4 su bardağı (150 g) tozşeker
1+ 1/4 su bardağı (300 ml) su
1 su bardağı (250 ml) elma şarabı ya da elma suyu
Birkaç damla yeşil renkte pasta boyası (tercihe bağlı)
Yeşil Elmalı Soğuk Tatlı Tarifi
1-Elmaları 4′e bölüp, çekirdek yerlerini çıkarın ve iri parçalar halinde doğrayın ve bir tencereye koyun. Tozşekeri ve suyun yarısını da ilave edin. Kapağını kapatıp, elmalar yumuşayana kadar yaklaşık 10 dakika orta ateşte pişirin.
2-Karışımı, altına kase koyduğunuz bir süzgeçten geçirin. Elma şarabını ve kalan suyu da meydana gelen elma püresine ilave edin. Arzu ederseniz bir parça da yeşil renkli pasta boyası koyabilirsiniz.
3-Eğer elinizle yapacaksanız, karışımı plastik buz kabına koyup, 6 saat kadar buzlukta donmasını bekleyin. Çatalla bir ya da iki kere karıştırıp, buz parçalarını kırın. Karışımı bir mikserle dondurma kıvamına gelene kadar karıştırın.
4-Karışımı tabaklara koyup, ince limon kabuğu şeritleriyle süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun...