Pekmezli Elmalı Kek
Malzemeler:
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı pekmez
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (2-3 su bardağı kadar)
Elma
Üzeri için:
Tarçın
Yapılışı:
Yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar çırpılır. Ardından su, sıvı yağ ve pekmez eklenir.
En son un ve kabartma tozu da eklenerek iyice çırpılır.
Elmalar soyularak temizlenir ve ince dilimlenir. Yağlanmış fırın tepsisine dizilir.
Üzerine kek hamuru dökülür. 170 derece de önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Fırında çıkınca soğuması beklenir. Ve ters çevrilir. Üzerine tarçın serpilerek servis yapılır.
alıntı