Çörekotlu Kurabiye
Malzemeler: 1 Paket margarin (Yumuşatılmış) 1 Çorba Kaşığı Tereyağ
1 Su bardağı süt
1 Paket kabartma tozu
1 yumurta (Sarısı dışı için)
Alabildiği kadar un
2 çay kaşığı tuz
Çörekotu
Yapılışı:
1- Geniş bir kabın içine 3 su bardağı un koyulur ve ortası hazu gibi açılır. 2- Margarin, tereyağı, süt ,kabartmatozu, tuz ve yumurtanın akı una ilave edilerek yoğurulur. Hamur kulak memesi kıvamına gelinceye kadarun ilave edilerek yoğrulmaya devam edilir. 3- Hamur merdane yardımıyla açılır. Evdeki herhangi bir kalıp ile kesilerek tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve çörekotu serpilerek 180 derece fırında 20 dakika pişirilir.