Polonya Keki
Malzemeler:
3 su bardağı un
5 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
¼ su bardağı pudra şekeri
1 paket tereyağı
1 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 çay bardağı ahududu reçeli
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yapılışı:
Yumurtaların akları ile sarılarını ayırın. Yumurta sarıları ile pudra şekerini iyice çırpın. Daha sonra içine tereyağını ilave edip biraz daha çırpın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı birlikte eleyerek bu karışıma ilave edin ve elinizle yoğurun. Hamurunuzu 3 eşit parçaya bölün. Bir parçasına kakaoyu katıp iyice yoğurun. Biri kakaolu olmak üzere iki parça hamuru dondurucuya koyun. 20 dakika kadar dondurucuda bekletin. Kalan parçayı yağlanıp unlanmış yuvarlak bir kalıba yayın. Üzerine bir çay bardağı reçeli sürün. Dondurucuda beklemiş olan kakaolu hamurunuzu, kalıba yaydığınız hamurun üzerine rendeleyin. Ayırdığınız yumurtaların aklarını bir tutam tuzla köpürene kadar çırpın. Toz şekeri de azar, azar ilave edip çırpmaya devam edin ve en son nişastayı ekleyin. 5 dakika kadar daha çırptığınız bu karışımı rendelenmiş kakaolu hamurun üzerine yayın. Ayırmış olduğunuz son parça hamuru da köpüklü karışımın üzerine rendeleyin Önceden 160 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirin. Soğuyunca servis yapın.