Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 25 dakika
Malzemeler
185 gr acı çikolata, rendelenmiş
185 gr tereyağı, küçük doğranmış
3 yumurta sarısı
1/3 bardak un
4 yumurta
1/3 bardak pudra şekeri
350 gr vişne reçeli
Hazırlanışı
Fırınınızı önceden ısıtın. Küçük kek kalıplarını yağlayıp bir tutam un serpiştirin. Kek kalıplarını sallayarak unun kenarlara da gelmesini sağlayın. Fazla geleni atın. Küçük bir kapta tereyağı ve çikolatayı ağır ateşte karıştırarak eritin. Geniş bir kaseye alarak un ve yumurta sarılarını ekleyin. Ayrı bir kapta yumurtaları ve şekeri elektrikli çırpıcı ile 5 dakika karıştırın. Yumurtalı karışımı çikolatalı karışıma katın. Kek kalıplarına eşit miktarlarda koyup, orta ısıdaki fırında 10 dakika pişirin. Keklerin ortaları yumuşak olacaktır. Ateşi kapatıp 5 dakika bekledikten sonra kekleri fırından çıkarın. Bu arada, kısık ateşte reçeli ısıtın. İyice pürüzsüz olması için blenderden geçirin. Tekrar tencereye alarak biraz su ilave edip, kaynatın. Sıcak kek kalıplarınızın orta kısımlarına vişne reçeli dökerek servis yapın.