Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişme süresi: 1 saat
Malzemeler
2 çay bardağı ince doğranmış badem
2 çay bardağı ince doğranmış fıstık
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı ezilmiş karanfil tozu
1 çay bardağı tereyağı
8 çok ince açılmış yufka
Şurup için:
3 bardak şeker
2 çay bardağı su
Yarım çay bardağı bal
2 yemek kaşığı limon suyu
2 çay kaşığı vanilya
Hazırlanışı
Fıstık, badem, tarçın ve karanfili bir kasede karıştırın. Bir tepsiye eritilmiş tereyağı ile yağlanmış 2 yufkanızı yayın. Üzerine malzemenizi serpin. Yufkaları yağlayıp 2'şer kat yufka ve aralarda malzeme koyarak 4 kat tamamlayın. Yufkayı en üst katta bıçakla istediğiniz ölçüde karelere kesin. Kalan tereyağını da en üste döküp 1 saat kadar fırında pişirin. Üzeri kızarınca fırından alıp soğutun. Bu arada şeker, bal ve suyu 5 dakika kaynatın. Ocaktan alıp limon suyunu ilave edin. Sıcak sosu, soğumuş baklava hamurunun üzerine döküp emmesini bekleyin.