8 Kişilik
396 Kalori
Hazırlama süresi: 30 dakika + soğutma süresi
Malzemeler
2 mango
150 ml elma suyu
2 yemek kaşığı jelatin
250 gr yumuşak peynir
125 gr pudra şekeri
2 yumurta
150 ml krema
Bisküvi malzemesi:
125 gr Hindistan cevizli bisküvi
60 gr tereyağı eritilmiş,
30 gr toz şeker
Süsleme için:
2 kivi, dilimlenmiş
250 gr ananas, konserve
Hazırlanışı Tereyağı, bisküviler ve şekeri karıştırıp, kek kabına koyup, elinizle eşit yayılması için bastrıın. Mango'ların kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın. Püre haline getirin. Ateşe dayanıklı bir fırın kabına meyve suyunu koyup, üzerine jelatini serpin. 10 dakika beklettikten sonra, kaynar su dolu bir kabın içine oturtarak jelatin eriyene kadar karıştırın. Geniş bir kapta peyniri eritin. Krema haline gelince pudra şekerinin yarısını, yumurta sarısını ve mango püresini ekleyip, jelatini karıştırarak katın. Ayrı bir kasede yumurta beyazlarını kurutmadan sertleşene kadar çırpın. Kalan şekeri 1'er çay kaşığı eklerken çırpmaya devam edin. Çırparak hazırladığınız kremayı peynir ve mango karışımına ilave edin. Yumurta beyazlarını ekleyin. Bisküvilerin üzerine yayarak, katılaşana kadar, soğumaya bırakın.Bir bıçağı, kek malzemesi ile kek kalıbının arasından geçirip, yapışmamasını sağlayın. Servis yapmadan önce kekinizin üstünü kivi ve ananas dilimleri ile zevkinize göre süsleyin.