Süt Helvası Tarifi Süt Helvası Resimli Tarifi Süt Helvası Nasıl Yapılır Resimli Tarifi
Genelde sütlü tatlıları sevdiğim için bunu seçtim sanırım. Süt helvası sıcak yenilirse daha lezzetli olur. Bekleyen süt helvası katılaşacağı için görüntü ve tadı ilk halini hiçbir zaman tutmaz.
Malzemeler:
200 gram margarin yada tereyağı
1 su bardağı un
3 su bardağı süt
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Yapılışı:
Yağı tencereye koyup eritin.Unu ilave edip kısık ateşte unun kavrulmuş kokusunu alana kadar (hafif pembeleşinceye kadar)kavurun.Diğer yanda kaynattığınız sütü sıcak iken kavurduğunuz malzemeye ilave edin ve birkaç dakika daha karıştırmaya devam edin.Bu aşamada yağları açığa çıkmaya başlıyor.Ocağı söndürüp şekeri ilave edin ve tamamen karışana kadar karıştırın.Helvayı cam bir tepsiye döküp 200 derecede ısıtılmış fırının tabanına yerleştirin.Arada kontrol ederek helvanın altı tamamen kızarana kadar fırından çıkarmayın.Kızaran helvanızı fırından alıp bir müddet harlı sıcağının geçmesini bekleyip dilimleyin.Dilimleri servis tabağına ters çevirin. Tarçın eklemeyi unutmayın.