Şam Tatlısı
Şam Tatlısı Malzemeler: Yarım Limonun Suyu 1 çay bardağı Sıvı Yağ 2 çay bardağı Yoğurt 2 çay bardağı İrmik 1 Yumurta 1 paket Kabartma Tozu Aldığı kadar Un 1 su bardağı iri çekilmiş Ceviz ŞURUB MALZEMESİ3 su bardağı Şeker 2 su bardağı Su 1 tatlı kaşığı Limon Suyu Ağartılmış Badem Yapılışı: Malzemelerin hepsi iyice karıştırılıp yağlanmış tepsiye dökülür. Üzerine ağartılmış badem dizilir. Önceden ısıtılmış fırında üztü kızarıncaya kadar pişirilir. Pişmiş Şam balının üzerine kaynar şurup dökülür. Soğuduktan sonra dilimlenerek servis yapılır --------------Tualimforum İmzam-------------- Açıklamasını istediğiniz modeller altına yazarsanız bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalışırım. Arada verilmiş örnekler olabilir AFFOLA
Konu Berfin tarafından (07.08.08 Saat 13:54 ) değiştirilmiştir..
|