Muzlu Kedidilli Pasta - Muzlu Kedidilli Pasta Tarifi Tarifi
Malzemeler
5 adet muz
10 adet kedidili bisküvi
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı su
2 çorba kaşığı nescafe
Muhallebi için:
6 su bardağı süt
3-4 çorba kaşığı tozşeker
3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı buğday nişastası
2 çorba kaşığı vanilya
Üzeri için:
1 paket toz krem şanti
1 su bardağı süt
Ahududu taneleri
Yapılışı
TOZŞEKERİ bir tavaya alıp eritin. Şeker tamamen eriyince suyu ekleyin. Kıvamı koyulaşan şekeri, kısık ateşte tekrarn sıvılaşana kadar pişirin. Nescafeyi 1.5 su bardağı ılık suda karıştırarak eritin. Sıvılaşan şekere kahveyi ekleyin. Karıştırıp ocaktan alın. Diğer tarafta süt, tozşeker, un ve buğday nişastasını bir tencereye alın. Kısık ateşte muhallebi kıvamı alıncaya kadar karıştırarak pişirin. Son olarak vanilyayı ekleyin ve ocaktan alın. 40x40 ebadında kare kalıbı suyla ıslatın. Muhallebinin yarısını kalıba yayın. Kedidili bisküvilerini kahveli karışıma batırıp muhallebinin üzerine dizin. Soyulmuş muzları da bisküvilerin üzerine bütün olarak yerleştirin. Kalan muhallebiyi muzların üzerine yayın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin. Bu arada krem şantiyi soğuk süt ile yüksek devirli mikserle çırpın. Pastanın üzerini krem şanti ile kaplayın. Buzdolabında yarım saat kadar bekletin. Üzerini ahududu ile süsleyip, dilimleyerek servis yapın