![]() |
|
Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Bugünki Mesajlar | Arama |
Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler Tatlı ve Kek tarifleri... |
![]() | ||
![]() ![]() |
| LinkBack ![]() | Seçenekler ![]() |
![]() | #1 (permalink) | ||
![]() Gül Baklava - Gül Baklava Tarifi Tarifi ![]() Gül Baklava Malzemeler: 1 çay bardağı sıvıyağ, 2 çorba kaşığı yoğurt, 1 adet yumurtanın sarısı, 1 çay kaşığı karbonat, 1 su bardağı nişasta, 125 gram tereyağı, alabildiğince un, dövülmüş ceviz. Şurubu için: 3 su bardağı tozşeker, 3 su bardağı su, yarım limonun suyu yapılışı: Hamur kabında sıvıyağı, yoğurdu, yumurtanın sarısını, karbonatı, nişastayı, tereyağını ve alabildiğince unu karıştırın. Malzemeler özleşene kadar yoğurun. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar ayırın. Parçaların her birini pasta tabağı büyüklüğünde açın. Yuvarlakların dört yanından bıçakla kesikler yapın. Ortasına dövülmüş ceviz koyun. Kesikler sonucunda her bir hamur üzerinde dört parça oluşacaktır. Parçaların her birinin ucunu dışa doğru kıvırın. Sonra iki ucunu cevizli harem kenarında yani ortaya yakın bir yerde birleştirin. Hafif yağlanmış tepsiye dizin. Orta ısılı fırında üzerleri kızarana dek pişirin. Şurubu için suyu, şekeri ve limon suyunu kaynatın. Kıvamına gelen şurubu soğutulmuş hamurların üzerine dökün. Şurubu çektikten sonra servis yapın. --------------Tualimforum İmzam-------------- ![]() | |||
![]() | ![]() |
![]() |
Tags |
baklava, gul, gül baklava tarifi, gül baklava tarifi malzemeleri, gül baklava tarifi nasıl yapılır, gül baklava tarifi tarifi, gül baklava tarifi yapılışı, tarifi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | son Mesaj |
Rüyada Baklava Görmek - Rüyada Baklava Görmek Açıklaması ve Yorumu - Baklava Rüya Tab | Tarot | A-B-C-D-E-F-G ile Başlayan Rüya Tabirleri | 0 | 20.03.13 00:57 |
Pudingli Baklava - Pudingli Baklava Tarifi | ASYA | Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler | 0 | 06.08.12 02:39 |
Baklava | Güllü | Ramazan Yemekleri-Tatlıları | 1 | 29.07.10 19:15 |
Baklava | Okyanus | Nasrettin Hoca Fıkraları | 0 | 20.11.08 07:24 |
Baklava | Güllü | Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler | 0 | 14.02.08 23:46 |