tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KÜLTÜR VE SANAT > Tatil/Gezi Rehberi
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Tatil/Gezi Rehberi Türkiye'nin turistik mekanları,Türkiye de gezip görülmesi gereken turistik mekanlar... Tatil rehberi,tatil mekanları,tatil köyleri,oteller,moteller,kış tatili,kayak merkezleri,kaplıcalar,dinlenme tesisleri...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Hafta Sonu Tatil Yerleri
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
2549

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 22.04.09, 18:06   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator

 
Okyanus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 9.373
Konular: 7149
Puan Grafiği
Rep Puanı:16317
Rep Gücü:20
RD:Okyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
889 Mesajına 1.404 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon1c Hafta Sonu Tatil Yerleri

Hafta Sonu Tatil Yerleri
Yaz aylarını çalışarak geçirecek olanlar için haftasonları büyük bir anlam taşıyor.Eğer bu yaz için sıcak şehirlerde güzel bir tatil, planlarınız arasında yer almıyorsa şehrin gürültüsünden kısa bir süre uzaklaşabilir ve bu kısa zamanları daha da değerli kılabilirsiniz.İşte haftasonlarını dinlenerek ve eğlenerek geçirebileceğiniz yeşil cennetler…

Abant
Doğanın bütün güzelliklerini içinde barındıran Abant özellikle şehir karmaşasından sıkılıp kaçmak isteyenler için muhteşem bir tatil yöresi.İster aracınızı parkedip hemen faytonla gezmeye başlayın, isterseniz önce yemeğinizi yiyip yürüyüşe geçin. Ya da kitabınızı alıp göl kenarına yerleşin.Bolu Dağı’na çıkarken yol boyunca et ızgara türü lokanta ve restoranlara sıklıkla rastlanıyor.Bunun yanısıra gölün üzerinde mangalda sucuk ve kırmızı şarap oldukça keyifli. Kır kahvelerinde sürekli sıcacık demli çay içebilir ve mis kokulu kahve keyfi de yapabilirsiniz.

Ağva
Bir yaninda Yeşilçay, diğer yaninda Göksu dereleri, yeşilin birçok tonunu içinde barindiran ormanlari ve Karadeniz’e bakan üç kilometrelik kumsaliyla dikkat çeken Ağva, her ne kadar Istanbul’la iç içe olsa da doğalliğindan hálá bir şey kaybetmedi. Ağva’da bisiklet kiralayabilir, farkli bitki türlerini, Karadeniz’e akan çaylari seyrederek koylara ulaşabilirsiniz. Jüri üyemiz Mehmet Kismet’in “dantel” diye adlandirdiği koylarda değişik kivrimli birçok kaya çeşidi var. Ayrica tekne turlariyla Kilim Koyu ve Gelin Kayasi mutlaka gezilmesi gereken yerler.

Akçakoca
Yılın dört mevsiminde güzelliğin hakim olduğu Akçakoca’da gezilip görülecek yerler olduğu gibi yapılacak bir çok aktivite vardır. Piknik alanı olarak düzenlenen Cumayeri’nde kahvaltınızı yapıp, Mehmet Arif Köşkü ve mahalle evleri arasında hoş bir gezinti yapabilirsiniz. Sarp kayalıklarla kesilmiş sahil boyunca tracking, görülmeye değer Melen çayında rafting ve olta balıkçılığı yapılabilecek aktiviteler arasında. Eşsiz bir panaromaya sahip olan Ceneviz kalesi, İlçenin en yüksek bölgesinde yer alan Aktaş şelalesi, son yılların en çok ziyaret edilen yerlerinden biri olan Fakıllı Mağarası ve mavi bayraklı plajıyla Akçakoca bahar mevsiminde tatil severleri bekliyor.

Likya yolu
Fethiye’den başlayip önce Kaş, daha sonra da Antalya’ya kadar uzanan ve antik Likya kentlerini birbirine bağlayan patikalar zincirinden oluşan Likya Yolu, 1999 yilinda Ingiliz araştirmaci Kate Clow tarafindan hizmete açildi. Fethiye’den başlayip Kayaköy, Ölü Deniz, Tlos, Saklikent, Pinara, Leton, Kalkan, Kaş, Kekova, Demre, Finike, Olimpos ve Faselis’teki bahar güzelliklerini görüp Antalya’da sonlandirabileceğiniz rotanin en büyük özelliği denizin mavisi ve ormanin yeşilinin iç içe olmasi. Özellikle pembe tonlardaki orman güllerine dikkat. Rota, arzuya göre otomobille 4-5 günde ya da tekneyle bir haftada gezilebiliyor.

Gelidonya
Antalya Finike kıyısında yer alan ve üzerindeki fenerle daha bir güzel görünen Gelidonya Burnu, bir doğa harikası olduğu kadar, en hırçın dalgaların da mekanı. Derinliklerinde 13. yüzyıl sonlarına ait Gelidonya batığını barındırıyor. Ancak, bugün Taşlık Burnu olarak adlandırılan mevki, baharın tüm güzelliklerini görmeye başlamak için de iyi bir çıkış noktası. Eşsiz deniz manzarası, yemyeşil bir doğa, yürüyüş için çok güzel bir atmosfer sunuyor. Jüri üyelerimizden Kadir Kır, Kumluca’ya gelmeden varacağınız Karaöz Beldesi’nden orman yoluna girmenizi öneriyor. Böylece baharın farklı çiçeklerini görecek, hem de yolun sonunda Gelidonya Feneri ve adaların manzarasına hayran kalacaksınız.

Halfeti
Urfa’ya bağli bir ilçe Halfeti. Birecik Baraji’nin sulari altinda artik ama hálá çok etkileyici. Firat Vadisi’nde ilerlerken, görkemli Rumkale’yi geçince, Savaşan Köyü’nün suyun içinden yükselen minaresini gördüğünüzde, bunun ne anlama geldiğini anlayabilirsiniz. Urfa Birecik’ten başlanan bu rotada size Firat Nehri eşlik edecek. Jüri üyelerimizden Özgür Koç yol boyunca özellikle yali çapkinlarina dikkat edilmesi gerektiğini söylüyor. Bu mevsimde Istanbul’a göre daha sicak olan bölgede Firat Nehri kenarindaki çay bahçelerinde mola vererek de doğanin keyfini çikarmak mümkün. Birecik’ten dolmuşla ulaşabileceğiniz Halfeti’den Rumkale’ye tekneyle ulaşabilir, aciktiğinizda teknede balik keyfi yapabilirsiniz.

Hıdırbey
Antakya’dan Samandaği yönünde yola çikan araçla Batayas Köyü ayrimindan sağa dönün. Narenciye bahçeleri arasindan geçerek Hidirbey Köyü’ne ulaşin. Köy meydanindaki 650 yillik çinar ağacinin altinda çay molasi verin. Adi Hidirbey Çinari. Gövdesi öyle büyük ki, bir dönem içi kahvehane ve berber dükkani olarak kullanilmiş. Daha sonra, jüri üyemiz Haşim Ağca’nin önerisini dikkate alarak bir kilavuzla yola çikin. Rotada Musa Daği’nin eteklerine siğinmiş, Türkiye’nin tek Ermeni köyü olan Vakifli da var. Vakifli’nin bir özelliği de organik narenciye ürünleriyle Türkiye’ye 1 milyon Euro ihracat geliri kazandirmasi. Her mevsim gezilebilen bölgede yediverenler gibi, hálá portakal veren ağaçlar görebilirsiniz.

Kerpe
Masmavi deniziyle sırtını çam ormanlarına yaslamış küçük bir Karadeniz köyü Kerpe.Bölge son derece elverişli bir coğrafi konuma sahip, denizi ise çocuklu aileler için ideal.Kerpe’ deki eşsiz güzellikteki “Kayalıklar” ise birçok insanın buraya gelmesi için geçerli bir neden. Tırmanarak ya da dalarak değişik heyecanlara açık olan Kerpe Kayalıkları’nda, ilginç mağaralara da ev sahipliği yapıyor. Özellikle kayaların altındaki boşluklar, dalış sporu meraklıları için ideal. Kaya tırmanışı, trekking, dalgıçlık, balıkçılık, hiking ve yüzme gibi uğraşlarla ilgileniyorsanız, Kerpe sizin için ayrı bir cazibeye bürünecek.

Kıyıköy
İstanbul’a 160 km uzaklıkta olan Kıyıköy Kırklareli’nin şirin bir köyü.Karadeniz’e bakan bir yükseltide ,Papuç ve Kazan derelerinin ortasında bulunan Kıyıköy’e İstanbul’dan yola çıktığınızda Çerkezköy istikametinden Saray istikametine dönerek ulaşabilirsiniz.Kullanacağınız yolun manzarası tek kelime ile harika.Hem yolda dinlenmeniz, piknik yapmanız hem de temiz havayı soluyarak kafanızını dinlemeniz mümkün.Doğa gezileri ve trekking severler bu tarihi köyün keyfini günübirlik de olsa yaşıyorlar. İlkbahar ve yaz aylarında büyük rağbet gören Kıyıköy’de balık yemenin de tadı başka.

Murtiçi-Gembos-Behşehir
Manavgat Akseki yolundan ulaşilan Murtiçi Kanyonu’ndan başlayan rota 1800 metreye kadar ulaşiyor. Jüri üyemiz Faruk Akbaş, “Lokal endemik çiçeklerin bulunduğu yolda birbirinden ilginç orkideler yalnizca bu yolun yolculari içindir” diyor. Gembos yaylasinin kardelenleri ve düğün çiçekleri ise baharin geldiğini gösteriyor. Yolun sonunda varilan Konya ili sinirindaki Behşehir Gölü ve Leylekler Vadisi ise su kuşlari ve nesli tükenmekte olan kara leyleklerini görmek için ideal.

Mürefte
Marmara Denizi’nin tüm ışıltısını seyretme imkanı sağlayan bu küçük kasabaya yapacağınız yolculukta ilk olarak göze çarpan eski ismi Hora olan fener.Deniz’in ve bağların tam ortasında yer alan feneri dolaştıktan sonra deniz,üzüm ve kekik kokularının arasında tüm cazibesiyle Mürefte karşılayacak sizi.Tanık olduğu doğal afetler ve yangınlardan sonra tarihi yapısının büyük bölümünü kaybetmiş olan kasaba eşsiz doğal güzellikleri ve tadına doyulmayan mutfağı ile müthiş bir konaklama yeri.

Narvan
Yıldırım Güngör’ün “gökyüzüne uzanan sihirli merdivenler dünyasi” olarak nitelediği Narman, nami diğer Kizil Kanyon, Erzurum-Artvin yolu üzerinde yer aliyor. Türkiye’nin bir başka Kapadokya’si. Peribacalarina benzer oluşumlari var. Insan boyunu kat kat aşiyor ve gün batarken kanyona adinin hakkini veren bir renk katiyorlar. Narman-Pasinler karayolunun 12. kilometresinde kendini göstermeye başlayan kirmizi peribacalarinin en iyi gözlendiği yer ise Yoldere Köyü. Buradaki vadi içinde yapilacak iki saatlik yürüyüş, doğa severlere farkli bir görsel şölen sunuyor.

Polenezkoy-Cumhuriyetkoy-Saklıkoy
Rotanın ilk durağı olan Istanbul’a bağlı Polonezköy temiz, ferah ve rahatlatici havasi, doğal güzellikleri ve özellikle kiraziyla taninir. Istanbul’un yanibaşindaki Polonya’da çok güzel mekanlar ve yemekler de bulabilirsiniz. Cumhuriyet Köyü Polonezköy’den yaklaşik 10 km. ileride. Kir lokantalari, piknik alanlariyla insana bahari müjdeliyor. Bu güzergahta ağaçlar içinde çok güzel oteller, “kendin pişir kendin ye” mekanlari, yürüyüş yollari, at binmeyi sevenler için çiftlikler, ormanlar yer aliyor. Yolculuğunuz sirasinda yeşilin her tonunu görebilir ve kestane, ihlamur ağaçlarinin ön planda olduğu Sakliköy’e doğru ilerleyebilirsiniz. Balik tutmayi sevenler için de uygun bir yer.

Safranbolu
Adını bu bölgede yetişen “safran” bitkisinden alan tarihi evleri ve konakları çoktan safranı geride bıraktı bile. Türkiye’de koruma altında bulunan 40 bin eserden 1200 tanesi, mimari dokusu içindeki evlerin kapı tokmakları da ayrı bir yer tutan Safranbolu’da bulunuyor. Unesco’nun Dünya Mirası listesinde yer alan “Müze Kent” Safranbolu gezi severlerinde ilk tercihleri arasında yer alıyor. Geleneksel Türk toplum yaşantısının tüm özelliklerini yansıtan ve çevresel dokusunu koruyarak günümüze kadar yozlaşmadan gelebilen Safranbolu, Dünya Mirası listesine alınan ve Türkiye’de koruma altındaki 40 bin eserden 1200′üne sahip.

Sapanca
Yeşilin İnanılmaz güzellikte ki tonları ile Sapanca gölü benzeri bulunmayan bitki dokusu ile konuklarına hem şifa hem de dinlenme olanağı sunuyor.Hafta içi veya haftasonu gezisi için Sapancayı tercih edenler bölgede bulunan restoran ve kluplerde çerkez peyniri,köy yumurtası ve yöresel lezzetlerle donatılmış olan açık büfelerde kahvaltı imkanı bulabiliyor.Bölgede uzak şehirlerden gelenler için konaklama hiznmeti veren iki tesis yer alıyor.Temiz havanın ve doğanın kucağında dinlenmek isteyenler için Sapanca tatilin ilk adresi.

Yuvacık
İzmit sınırları içinde yer alan bölge kendine has yemekleriyle doğa severlere ev sahipliği yapıyor.Yuvacık da akan şelaleler üzerine kurulan masalarda balık yemenin tadına varırken, nehir boyunca yürüyüş keyfi yaşayabilirsiniz.Yemyeşil ormanlarında kuş sesleri arasında huzur bulabileceğiniz mekan İstanbul’a sadece 150 km uzaklıkta.

Ihlara Vadisi
Hasan Daği volkanindan püsküren lavlarin soğumasiyla oluşan çatlaklar ve çökmelerle meydana gelen Ihlara Vadisi, 14 kilometre uzunluğunda ve yüksekliği yer yer 110 metreye ulaşan bir kanyon. Kayalara oyulmuş mezar ve kiliseleri seyrede seyrede dolaşirken Kapadokya’ya has büyüyü hissedeceksiniz. Önce Selime’ye, oradan da Kapadokya’ya ulaşabileceğiniz vadi, her ne kadar bu mevsim biraz serin olsa da, barindirdiği farkli bitki çeşitleri ve tarihi mekanlariyla görülmeye değer. Kapadokya’dan balona binmek de ayri bir deneyim. Ihlara Vadisi’ne Nevşehir’den Aksaray’a giderken, Aksaray’a 11 km. kala sola, Güzelyurt yoluna dönerek ulaşmaniz mümkün.

İstanbul Boğazı
Karadeniz ve Marmara Denizi’ni birbirine bağlarken Avrupa ve Anadolu yakalarini birbirinden ayiran Istanbul Boğazi, özellikle bahar mevsiminde açan erguvan ve mor salkimlariyla daha güzel. 30 kilometrelik doğa harikasi hem sahilde yürüyerek, hem tekneyle gezerek, hem de otomobille yedi tepesi dolaşilarak gezilebilir. Ve yapacak öyle çok şey var ki; Rumelihisari’nda kahvalti, Kanlica’da yoğurt, Beylerbeyi’nde çay, Ortaköy’de akşam içkisi ve dilediğiniz herhangi bir durakta balık-rakı…

Silivri
İstanbulun batıdaki giriş kapısı olma niteliğini taşıyan silivri sahip olduğu doğal güzellikler göz önüne alındığında turizm konusunda oldukça önemli bir yere sahip.45 kilometre uzunluğundaki sahil şeridi yüzmek ve serinlemek isteyenler için çekici bir mekan.Sahil şeridinin bazı alanlarında oluşturulan park ve gezi yerleri, ilçeye gelen misafirlere dinlenme ve eğlenme imkanı sağlıyor. Deniz sporlarına meraklıysanız, Silivri kıyıları sizin için bir cennet.

Amasra
Fırtınasından soğuğuna, sıcağından doğasına iklim ve coğrafyanın el ele yaşandığı liman şehri Amasra turizmin yeni ismi niteliğinde.İstanbul’a 420 km uzaklıkta olan bu sevimli kasabada birbirinden konforlu otellerde kalabilir,düzenlenen tekne turlarıyla engin mavilikte yolculuk yapabilir yada bölgede bulunan restorantlarda yöre yemeklerinin lezzetine varabilirsiniz.

Şavşat-Yusufeli-Borçka
Artvin,ili ikiye bölen Çoruh nehri, dik yamaçlı uzun vadileri, birbiri ardına sıralanmış yüksek dağları, balta girmemiş doğal ormanları, kemer köPage Rankingüleri, geleneksel mimarisi ve festivalleri ile çeşitli turizm değerlerini içinde barındıran otantik bir turizm kenti. Artvin’e gittiğinizde Kaçkar ve Karçal dağlarına tırmanabilir,bölgenin değişik yörelerinde doğal güzellikler içinde bulunan trekking parkurlarında yürüyüş yapmanın keyfini yaşayabilir; Çoruh Nehri ve Barhal çayında rafting ile heyecanın doruklarına çıkabilirsiniz. Şavşat,Yusufeli ve Borçka’da bulunan pansiyojn ve moteller ise doğa sever konukları ağırlamaya hazır durumda.

Bozcaada
Türkiye’nin 3. büyük adası olma özelliğine sahip Bozcaada haftasonu kaçamağı için uygun alternatifler arasında yerini alıyor.İnce kumu ve uzunluğu nedeniyle tercih edilen Ayazma plajı tatil severlerin uğrak yeri.Bozcaada’ya gittiğinizde moteller ve pansiyonlarda konaklayabilir,ada sokaklarındaki tarihi evlerin mistik havası içerisinde yürüyüş yapabilirsiniz.

Uzungöl
Maviyi ve yeşili buluşturan Uzun göl sahip olduğu turistik potansiyeli bakımından çok zengin. Çevrede trekking, kuş gözlem, botanik amaçlı turların yanı sıra daha yükseklerdeki dağların arasındaki göllere veya yakınlarındaki Şekersu, Demirkapı, Yaylaönü yaylalarına gezi düzenleme olanağı var

--------------Tualimforum İmzam--------------
Okyanus isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
hafta, sonu, tatil, yerleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
İstanbula Yakın Tesettürlü Tatil Yerleri - İstanbula Yakın Muhafazakar Tatil Yerleri Kedi İstanbul 0 30.06.12 19:47
Yurt İçi Tatil Yerleri Kedi Tatil/Gezi Rehberi 0 10.04.11 05:40
Basketbol'da Hafta Sonu Jaguar Basketbol 0 15.03.10 09:48
Düzce Tatil Yerleri Kedi Düzce 0 03.01.10 11:21
Hilton İzmir - Tatil Yerleri Kedi Tatil/Gezi Rehberi 0 16.12.09 04:48


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:23 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2