tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > CANLILAR DÜNYASI > Hayvanlar Dünyası > Sürüngenler
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Sürüngenler Sürüngen çeşitleri ve türleri hakkında bilgiler...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
İmparator Akrep (Pandinus imperator)-İmparator Akrep Resimleri ve Genel Bilgi
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
2342

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 12.05.10, 21:10   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Adana
Mesajlar: 1.470
Konular: 1448
Puan Grafiği
Rep Puanı:9173
Rep Gücü:0
RD:Fenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 51
215 Mesajına 807 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon İmparator Akrep (Pandinus imperator)-İmparator Akrep Resimleri ve Genel Bilgi

İmparator Akrep (Pandinus imperator)-İmparator Akrep Resimleri ve Genel Bilgi



İmparator Akrep (Pandinus imperator)

Bilimsel adı: Pandinus imperator
Yaşam alanı: Afrika yağmur ormanları
Renk: Genellikle parlak siyahtır. Çok nadir de olsa mavi ve koyu yeşil olanları mevcuttur.
Boy: Yetişkinlerinin boyu 20 cm ye ulaşabilmektedir.
Cinsiyet: Cinsiyet tespitinin bir kaç yolu vardır fakat en net ve garantili olanı akrebin altında bulunan ve V hatfine benzeyen çıkıntılara (ingilizcede pectine diye geçiyor) bakarak anlaşılır. Erkeklerde bu çıkıntı dışa doğrudur ve daha belirgindir. Dişilerde ise biraz daha düz ve daha az belirgindir.
Barınma: İmparator akrepler sosyalhayvanlardır yani birden fazlası bir arada yaşayabilirler. Fakat çiftleşme dönemlerinde terraryumda yeterince dişi akrep yoksa erkek akrepler arasında bazı agresif davranışlar yaşanabilir.

Bir adet imparator akrep için 40cmx30cmx25cm (en-boy-yükseklik) alan yeterlidir. Birden fazla akrep için akrep başına 18 litrelik alan yeterlidir. Terraryumun zemininde Torf (organik humus adıyla da bulabilirsiniz koçtaşın bitki malzemeleribölümünde çok uygun fiyata bulunmaktadır 10L=3Ytl) kullanılabilir, kazmayı seven hayvanlar oldukları için Torf bu ihtiyaçlarını gidermeleri için elverişlidir.

Aydınlanma: İmparator akrepler geceleri aktif olan bir hayvanlar oldukları için her hangi bir ışığa ihtiyaçları yoktur. Akreplerin üstü zararlı Uv ışınlarından korunmak için özel bir tabaka ile kaplanmıştır, akrepler bu tabaka sayesinde Uv lambanınaltında fosforlu yeşil rengini alırlar. (aşağıdaki fotoğrafta görebilirsiniz) Bu yüzden çoğu akrep bakıcısı Terraryumda Uv lamba kullanır. Akrepler Uv florasanın ışığını ve kırmızı ışığı göremezler. Bu iki yöntemle aydınlatma yapılabilir ve zararlı değildir. Diğer ışıklandırmalar hoşlarına gitmeyeceği için hayvanı strese sokabilir.

Isı: Terraryum içi ideal sıcaklık 26-28 °C derece civarıdır.

Nem ve su ihtiyacı: Bağıl nem %75 olmalıdır. Nem ihtiyacını karşılamak için günde 1-2 defa terraryuma su sıkılmalıdır. İmparator akrepler su ihtiyaçlarını yedikleri besinlarden karşılasalardanadiren su içerler. Hem su ihtiyaçları için hemde ortamı nemlendirmek açısından teraryumda içlerine girdikerinde boğulmayacakları derinlikte bir su kabı bulundurulmalıdır.

Beslenme: Hamam böcekleri, kurtçuklar, larvalar başlıca besinlerini oluştururlar. Bunların dışında bütün böceklerle ve yetişkin olanları çeşitli kemirgenlerle beslenebilirler. 1 İmparator akrep için haftada 3-5 hamam böceği yeterliolacaktır. Besin değerini yükseltmek açısından haftada bir verilecek olan hamamböceklerinden birine kalsiyum tozu dökülmelidir. Eczanelerde satılan kalsiyum granülleri toz haline getirilip bu amaçla kullanılabilir.

Temizlik: Terraryumdaki böcek artıkları haftada bir yapılacak temizlikte fazla bekletilmedentemizlenmelidir bekletilmesi durumunda parazitler oluşabilir. 4 ayda bir terraryumun zemin malzemesi temizlenmeli yada değiştirilmelidir.

Zehiri ve etkisi: İmparator akrep diğer akrepler gibi zehirlidir. Ama zehirinin etkisi diğer akreplere göre çok daha düşüktür. Issırılma durumunda ıssırılan bölgede hafif şişlik ve az miktarda ağrı oluşur bu ağrı ve şişlik 10 dk kadarsürmektedir. Arı sokmasına karşı alerjisi olmayanların endişelenmesine gerek yoktur. Fakat arı sokmasına alerjisi olanlarda farklı etki gösterebilirler.

Son bir kaç söz: İmparator Akrepler ev ortamında çok rahat bakılabilecek keyifli hayvanlardır. Rahatlıkla ele alınabilirler fakat bu işlemin fazla yapılması akrebi trese sokabilir. Sadece gerekli durumlarda ele alınması hemıssırılma ihtimalini ortadan kaldırır hemde akrep açısından da stressiz rahat bir yaşam sağlar.
Fenci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
akrep, bilgi, genel, imparator, imparator akrep, imparator akrep fotoğrafları, imparator akrep hakkında genel bilgi, imparator akrep özellikleri, imparator akrep resimleri, imperatorimparator, imperatorİmparator, pandinus, resimleri, ve, İmparator


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Akrep Burcunun Uğurlu Sayıları - Akrep Burcunun Şanslı Numaraları - Akrep Burcunun Şa Serap Akrep 0 29.03.14 12:30
Akrep Burcuna Hediye - Akrep Burcunun Sevdiği Hediyeler - Akrep Burcu ve Hediye Okyanus Akrep 0 21.12.12 17:17
Rüyada İmparator Görmek - Rüyada İmparator Görmek Açıklaması ve Yorumu - İmparator Tarot H-I-İ-J-K-L-M ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 21.11.12 20:49
Kahve Falında İmparator Görmek Ne Demektir - Kahve Falında İmparator Anlamı ve Açıkla Tarot Kahve Falı 0 17.01.12 19:00
Akrep (Scorpiones)-Akrep Hakkında Genel Bilgi-Akrep Resimleri Fenci Sürüngenler 0 05.05.10 14:15


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 04:40 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2