Amerikan Sosu Malzemeler Süre Zorluk Kişi
10 adet canlı kerevides 30dk *** 4
1 kahve fincanı rafine yağı
1 çorba kaşığı tereyağı
1 kahve fincanı konyak
2 şer çorba kaşığı soğan,havuç,kereviz(ince kıyılmış)
2çorba kaşığı tepeleme dolu domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı balık suyu
baharat
::::yapılışı:::::
· Kerevidesleri canlı olarak bir tahtanın üzerinde ince ince dilimleyiniz.
· · Rafine yağını dibi düz bir tencereye kouyp kızdırınız.
· · Kerevideslere tereyağı ilave ediniz.
· · Ağaç bir spatula ile karıştırarak 2 dk. kavurunuz.
· · Konyağı ilave edip alevlendiriniz.Alev sönünce hemen sebzeleri ilave ederek tekrar karıştırınız.
· · 2-3 dakika kavurunuz.
· · Sonra balık suyunu,baharat torbasını ilave ederek orta ateşte devamlı ağır ağır spatula ile karıştırarak kaynatıp 20 dakika pişiriniz.
· · Pişme müddetince üzerinde toplanacak köpük ve yağları dikkatlice bir kevgir veya bir kepçeyle bastırarak süzdürünüz.
· · Sonra sosu temiz bir tülbentten dikkatlice ve tamamen süzdürüp lüzumlu ise hemen ,değilse soğutarak buzdolabında saklayınız.
· · İstediğiniz zaman ve istediğiniz miktarda ısıtıp kullanınız. |