![]() |
|
Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Arama | Bugünki Mesajlar | Bütün Forumları okunmuş kabul et |
Soslar Yemekleriniz için lezzetli sos tarifleri... |
![]() | ||
![]() ![]() |
| LinkBack | Seçenekler |
![]() | #1 (permalink) | ||
![]() BEŞAMEL SOS MALZEME ; 5 LİTRE 450 gram margarin 450 gram UN 5 litre süt 125 gram rendelenmiş soğan 2 Adet karanfil 1 Adet defne yaprağı YAPILIŞI ;Margarin ve unu derin bir tavada beyaz meyaneyi hazırlayın ve soğumaya bırakın.Süte,soğan,karanfil ve defne yaprağını ekleyip bir taşım kaynatın.ateşten alıp bir kenarda 5 dk dinlendirin.İnce bir süzgeçten geçirip süzün ve sütü meyanın içine, pütür oluşmaması için bir spatula ile sürekli karıştırarak yavaş yavaş ilave edin.30 dk kısık ateşte, dibini tutmaması için sürekli karıştırarak pişirin.Sosun kabuk bağlamaması için üzerine eritilmiş margarin gezdirerek saklayın. ![]() ![]() | |||
![]() | ![]() |
![]() |
Tags |
besamel, beşamel sos, beşamel sos hazırlanışı, beşamel sos nasıl yapılır, beşamel sos tarifi, beşamel sos yapılışı, sos |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | son Mesaj |
Fırında Beşamel Soslu Kabak - Fırında Beşamel Soslu Kabak Tarifi | ASYA | Zeytinyağlı-Etli Yemekler | 0 | 18.06.12 02:10 |
Beşamel Soslu Pirzola | ASYA | Zeytinyağlı-Etli Yemekler | 1 | 20.01.09 17:46 |
Beşamel Soslu Ispanak Böreği | ASYA | Pastalar ve Börekler | 0 | 09.11.08 20:33 |