Fesleğenli Domates Sosu:
Malzeme:
· bir dal taze fesleğen
· 2 domates
· 1 kaşık biber salçası
· zeytinyağı
· üzüm sirkesi
· deniz tuzu
· beyaz biber
· 2 diş sarımsak
· kuru fesleğen
· kekik
Hazırlanışı:
· Blender’a 2 domates doğranarak konur ve üzerine bir dal taze fesleğenin yaprakları, biraz deniz tuzu, biraz toz beyaz biber, küçük bir kaşık biber salçası, 2 diş sarımsak, kekik, zeytinyağı, biraz üzüm sirkesi ve arzuya bağlı olarak kuru fesleğen (örneğin mor) eklenir.
· Bu karışım blenderdan geçirildikten sonra bir kaba konur ve buzdolabında saklanır.
Küflenmemesi için mutlaka sosun üzerine ayrıca zeytinyağı koyulur, zeytinyağı sosun üzerini örter ve korur.