![]() |
|
Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Bugünki Mesajlar | Arama |
Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler Tatlı ve Kek tarifleri... |
![]() | ||
![]() ![]() |
| LinkBack ![]() | Seçenekler ![]() |
![]() | #1 (permalink) | ||
![]() Antep Usulü Aşure ![]() Malzemeler 1 su bardağı aşurelik buğday 2 çorba kaşığı bal Yarım su bardağı nohut 2/3 su bardağı tozşeker Yarım su bardağı fasulye Tuz 1 kahve fincanı lolaz (kuru börülce) Fıstık, ceviz, badem 1 çorba kaşığı pirinç Meyve şekerlemeleri 1 su bardağı süt 2 çorba kaşığı gül suyu 1 adet portakal 2 çorba kaşığı üzüm pekmezi Kestane Nar taneleri Mayana (rezene) Yapılışı Aşurelik buğdayı geceden bir iki taşım kaynatarak ıslatın. Sabahtan en az bir saat pişirin. Nohutu ve fasulyeyi ıslatın ve düdüklü tencerede pişirin, suyunu dökmeyin, gerekebilir. Börülceyi de geceden ıslatıp sabahtan 25 dakika haşladıktan sonra süzün, suyunu dökmeyin. Aşurelik buğdayı pişirirken 50'inci dakikada pirinci yıkayıp tencereye ilave edin. Bu arada diğer malzemeleri hazırlayın. Fıstık ve bademin kabuklarını soyun. Cevizi rendeleyin veya ince ince kıyın. Portakal kabuğunu rendeleyin. Kuru kayısı, incir vb koyacaksanız onları küçük küplere doğrayın. Kestaneyi mikro dalga fırında, normal fırında ya da haşlayarak kabuğu soyulacak kadar pişirip, soyup küçük küplere doğrayın. Kenarda bekletin. Aşurelik buğday pirinçle pişerken bir taraftan da pişmiş nohutu ve fasulyeyi ekleyin. Haşladığınız börülceyi koyun. Tüm malzemeler arzu ettiğiniz kıvamdaysa şekerini koyun (şeker miktarını damak tadınıza göre artırabilirsiniz). 1 çay kaşığı tuz ekleyin. Bu arada suyunu kontrol edin, muhallebiden daha suluca olmalı. Eğer su koyacaksanız kaynar su koymalısınız. Sütü, pekmezi, meyve şekerlemelerini, doğramış olduğunuz kestaneleri, fıstık, ceviz ve bademi ilave edin. Şekerini ve kıvamını son kere kontrol ettikten sonra ocağın altını kapatın. Şimdi balı, portakal kabuğu rendesini ve gül suyunu koyabilirsiniz. Çekilmiş ceviz ve nar taneleri ile süsleyin. Üzerine mayana (rezene) serperek, servis yapın. --------------Tualimforum İmzam-------------- ![]() | |||
![]() | ![]() |
![]() |
Tags |
antep, antep mutfağı, antep usulü aşure, antep usulü aşure malzemeleri, antep usulü aşure nasıl yapılır, antep usulü aşure tarifi, antep usulü aşure yapılışı, asure, aşure tarifi, tarifi, usulu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | son Mesaj |
Etli Antep Dolması - Etli Antep Dolması Tarifi - Etli Antep Dolması Yapılışı | Başak | Dolmalar Ve Sarmalar | 0 | 14.07.13 19:44 |
Aşure Ayı Orucu Nedir - Aşure Ayı Orucunun Faziletleri | Tuna | Ramazan Özel / Oruç / Kurban Bayramı | 0 | 16.11.12 00:59 |
Rüyada Aşure Görmek - Rüyada Aşure Görmek Yorumu - Rüya Tabiri Aşure | Tarot | A-B-C-D-E-F-G ile Başlayan Rüya Tabirleri | 0 | 26.02.12 17:03 |
Saray Usulü Aşure | AnGeL | Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler | 0 | 01.10.11 19:09 |
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması | AnGeL | Dolmalar Ve Sarmalar | 0 | 02.01.10 06:20 |