![]() |
|
Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Bugünki Mesajlar | Arama |
Pastalar ve Börekler Pastalar ve börekler tarifleri,yapılışları... |
![]() | ||
![]() ![]() |
| LinkBack ![]() | Seçenekler ![]() |
![]() | #1 (permalink) | ||
![]() Cevizli Kete ![]() Malzemeler: Hamuru için: Yarım su bardağı zeytinyağı Yarım su bardağı süt 1 yemek kaşığı sirke 1 yumurta 1 paket maya Un İçi için: 7 kaşık un 2 kaşık tereyağı Yarım kâse ceviz Yapılışı: 2 yemek kaşığı tereyağı orta boy teflon tencereye konularak yüksek ocak ateşte eritilir (tereyağı hazır ya da ev yapımı olabilir). Eriyen tereyağına 7 yemek kaşığı un eklenerek tahta kaşık yardımı ile kavrulur. Topaklanmaması için ezerek karıştırılması gerekmektedir. Ortalama 10 dakika içerisinde kavrulmuş olan un, ocak ateşinden alınarak soğumaya bırakılır. Yarım kâse ceviz, rondoya konularak inceltilmeden (küçük parçalar halinde)olana kadar geçirilir. Soğumuş olan kavrulmuş una cevizler karıştırılır ve hamurun hazırlanabilmesi için kenarda bekletilir. Ketenin hamuru için plastik bir kaba yarım su bardağı zeytinyağı (herhangi bir sıvıyağ da olabilir), yarım su bardağı süt, 1 yemek kaşığı elma sirkesi (çıtır çıtır olabilmesi için), 1 yumurta, 1 paket maya, kulak memesi kıvamına gelene kadar da un eklenerek yoğrulur. Ortalama 3-4 dakika yoğrulan hamur dinlenmeye bırakılır. Yüksek ocak ateşte küçük bir tavada 3 dolu yemek kaşığı tereyağı eritilir. Dinlenmiş olan hamurdan avuç içi büyüklüğünde parçalar koparılır ve yuvarlanıp misket şekli verilir. Misket şekli verilen hamurlar kare şeklinde 20-25 santim uzunluğunda açılır (baklava hamuru kadar ince olmayacaktır). Açılan beze 1 kaşık tereyağı ile yağlandıktan sonra 3 eşit dikdörtgen parçaya bölünür. Yağlanan parçalar üst üste konularak alttan ve üstten çekilerek hamur sündürülür (uzatılır). Elde huni ağzı gibi döndürerek ya da ortası boş kalacak şekilde sararak alt kısmı kapatılır. Ve üst kısmından önceden hazırlanmış olan unlu cevizli harç konulur ve kapatılır. Küçük poğaçalar haline gelen hamurların üzerine el ile bastırılır. Küçük bir kâsede yumurta kırılır ve çırpılır. Çırpılan yumurta ketelerin üzerine sürülür. Önceden ısıtılan 200 derecedeki fırına yerleştirilir ve 30 dakika pişirilir. Ortalama 8-10 kişilik servis yapılabilir. | |||
![]() | ![]() |
![]() |
Tags |
cevizli, cevizli kete, cevizli kete nasıl yapılır, cevizli kete tarifi, cevizli kete yapılışı, kete |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | son Mesaj |
Cevizli Ege Bölgesi Sanayi Odası İlköğretim Okulu Kiraz İzmir - İzmir Kiraz Cevizli E | Pelince | Anaokulu - İlköğretim | 0 | 19.05.14 19:00 |
Cevizli Portakal Tatlısı Tarifi - Cevizli Portakal Tatlısının Yapılışı | ASYA | Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler | 0 | 07.04.13 13:48 |
Cevizli Elmalı Salata Tarifi - Cevizli Elmalı Salata Nasıl Yapılır | ASYA | Salatalar | 0 | 03.12.11 02:23 |
Yağsız Elmalı Cevizli Kek - Diyet Yemeği Yağsız Elmalı Cevizli Kek | AnGeL | Diyet Yemekleri | 0 | 20.07.11 23:44 |
Cevizli Kaya Özen Çok Programlı Lisesi Antalya Akseki - Cevizli Kaya Özen Lisesi | SERDEM | Liseler - Anadolu Liseleri - Fen Liseleri | 0 | 14.02.11 22:31 |