tualimforum.com
>
KADIN DÜNYASI
>
Yemek Tarifleri ( Mutfağım )
>
Pastalar ve Börekler
Cevizli Kete
Kullanıcı ismi
Beni hatırla
Şifreniz
Kayıt ol
Yardım
Üye Listesi
Ajanda
Bugünki Mesajlar
Arama
Pastalar ve Börekler
Pastalar ve börekler tarifleri,yapılışları...
Forumları ara
Konu gösterimi
Mesaj gösterimi
Gelişmiş arama yap
Seçilene git...
Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Cevizli Kete
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
Görüntülenme Sayısı
683
LinkBack
Seçenekler
04.08.11, 09:24
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Cevizli Kete
Cevizli Kete
Malzemeler:
Hamuru için:
Yarım su bardağı zeytinyağı
Yarım su bardağı süt
1 yemek kaşığı sirke
1 yumurta
1 paket maya
Un
İçi için:
7 kaşık un
2 kaşık tereyağı
Yarım kâse ceviz
Yapılışı:
2 yemek kaşığı tereyağı orta boy teflon tencereye konularak yüksek ocak ateşte eritilir (tereyağı hazır ya da ev yapımı olabilir). Eriyen tereyağına 7 yemek kaşığı un eklenerek tahta kaşık yardımı ile kavrulur. Topaklanmaması için ezerek karıştırılması gerekmektedir. Ortalama 10 dakika içerisinde kavrulmuş olan un, ocak ateşinden alınarak soğumaya bırakılır. Yarım kâse ceviz, rondoya konularak inceltilmeden (küçük parçalar halinde)olana kadar geçirilir. Soğumuş olan kavrulmuş una cevizler karıştırılır ve hamurun hazırlanabilmesi için kenarda bekletilir.
Ketenin hamuru için plastik bir kaba yarım su bardağı zeytinyağı (herhangi bir sıvıyağ da olabilir), yarım su bardağı süt, 1 yemek kaşığı elma sirkesi (çıtır çıtır olabilmesi için), 1 yumurta, 1 paket maya, kulak memesi kıvamına gelene kadar da un eklenerek yoğrulur. Ortalama 3-4 dakika yoğrulan hamur dinlenmeye bırakılır. Yüksek ocak ateşte küçük bir tavada 3 dolu yemek kaşığı tereyağı eritilir. Dinlenmiş olan hamurdan avuç içi büyüklüğünde parçalar koparılır ve yuvarlanıp misket şekli verilir. Misket şekli verilen hamurlar kare şeklinde 20-25 santim uzunluğunda açılır (baklava hamuru kadar ince olmayacaktır). Açılan beze 1 kaşık tereyağı ile yağlandıktan sonra 3 eşit dikdörtgen parçaya bölünür. Yağlanan parçalar üst üste konularak alttan ve üstten çekilerek hamur sündürülür (uzatılır).
Elde huni ağzı gibi döndürerek ya da ortası boş kalacak şekilde sararak alt kısmı kapatılır. Ve üst kısmından önceden hazırlanmış olan unlu cevizli harç konulur ve kapatılır. Küçük poğaçalar haline gelen hamurların üzerine el ile bastırılır. Küçük bir kâsede yumurta kırılır ve çırpılır. Çırpılan yumurta ketelerin üzerine sürülür. Önceden ısıtılan 200 derecedeki fırına yerleştirilir ve 30 dakika pişirilir. Ortalama 8-10 kişilik servis yapılabilir.
Tags
cevizli
,
cevizli kete
,
cevizli kete nasıl yapılır
,
cevizli kete tarifi
,
cevizli kete yapılışı
,
kete
«
önceki Konu
|
sonraki Konu
»
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor.
(0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
Seçenekler
Yazdırılabilir şekli göster
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Yetkileriniz
You
may not
post new threads
You
may not
post replies
You
may not
post attachments
You
may not
edit your posts
BB code
is
Açık
Smileler
Açık
[IMG]
Kodları
Açık
HTML-Kodları
Kapalı
Trackbacks
are
Açık
Pingbacks
are
Açık
Refbacks
are
Açık
Forum Rules
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
son Mesaj
Cevizli Ege Bölgesi Sanayi Odası İlköğretim Okulu Kiraz İzmir - İzmir Kiraz Cevizli E
Pelince
Anaokulu - İlköğretim
0
19.05.14
19:00
Cevizli Portakal Tatlısı Tarifi - Cevizli Portakal Tatlısının Yapılışı
ASYA
Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler
0
07.04.13
13:48
Cevizli Elmalı Salata Tarifi - Cevizli Elmalı Salata Nasıl Yapılır
ASYA
Salatalar
0
03.12.11
02:23
Yağsız Elmalı Cevizli Kek - Diyet Yemeği Yağsız Elmalı Cevizli Kek
AnGeL
Diyet Yemekleri
0
20.07.11
23:44
Cevizli Kaya Özen Çok Programlı Lisesi Antalya Akseki - Cevizli Kaya Özen Lisesi
SERDEM
Liseler - Anadolu Liseleri - Fen Liseleri
0
14.02.11
22:31
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat:
23:26
.
-- English (US)
-- Tr
İletişim
-
www.tualimforum.com
-
Arşiv
-
Kullanım sözleşmesi
-
Yukarı git
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
LinkBack
LinkBack URL
About LinkBacks
Bookmark & Share
Digg this Thread!
Add Thread to del.icio.us
Bookmark in Technorati
Tweet this thread