Öncelikle böreğin içini hazırlayın. Patatesleri haşlayıp soyarak küp şeklinde dilimleyip derin bir kaba alın.
Üzerine 1 çay bardağı sıvı yağı, 2 kutu haır kremayı, ince kıyılmış dereotu, taze soğan ve maydonozu, kuru nane, kekik, pulbiber, tuz, karabiber ve yenibaharı ekleyerek öncelikle karıştırın, sonra el blenderı ile püre haline getirin. (görüntüye aldanmayın bu aşamada, pişince tadı çok güzel oluyor)
Bu arada, 2 yumurta, 5 yemek kaşığı yoğurt, 1 çay bardağı sıvı yağ ve 2 çay bardağı suyu karıştırın. Bunu da yufkaların arasına ve fırına koymadan önce üzerine sürmek için kullanacağız.
Fırını 180 dereceye ayarlayın, aşağıdaki resimlere göre katlayıp hazırladığınız böreği üzerine yumurtalı karışımdan sürüp çörekotu serptikten sonra kızarana kadar pişirin.