Patatesli BörekMalzemeler:6 adet yufka2 yumurta5 yemek kaşığı yoğurt1 çay bardağı zeytinyağı2 çay bardağı suİç malzemesi için:8 orta boy patates4-5 sap taze soğanYarım demet dereotuYarım demet maydonoz1 çay bardağı zeytinyağı2 kutu hazır krema (400 ml)Kuru naneKekikTuzKarabiberPulbiberYenibaharÜzeri için çörekotuYapılışı:Öncelikle böreğin içini hazırlayın. Patatesleri haşlayıp soyarak küp şeklinde dilimleyip derin bir kaba alın.Üzerine 1 çay bardağı sıvı yağı, 2 kutu haır kremayı, ince kıyılmış dereotu, taze soğan ve maydonozu, kuru nane, kekik, pulbiber, tuz, karabiber ve yenibaharı ekleyerek öncelikle karıştırın, sonra el blenderı ile püre haline getirin. (görüntüye aldanmayın bu aşamada, pişince tadı çok güzel oluyor)Bu arada, 2 yumurta, 5 yemek kaşığı yoğurt, 1 çay bardağı sıvı yağ ve 2 çay bardağı suyu karıştırın. Bunu da yufkaların arasına ve fırına koymadan önce üzerine sürmek için kullanacağız.Fırını 180 dereceye ayarlayın, aşağıdaki resimlere göre katlayıp hazırladığınız böreği üzerine yumurtalı karışımdan sürüp çörekotu serptikten sonra kızarana kadar pişirin.Hafif ılık haldeyken dilimleyerek servis yapın.
Patatesli Börek
Malzemeler:
6 adet yufka
2 yumurta
5 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çay bardağı su
İç malzemesi için:
8 orta boy patates
4-5 sap taze soğan
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydonoz
2 kutu hazır krema (400 ml)
Kuru nane
Kekik
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Yenibahar
Üzeri için çörekotu
Yapılışı:
Öncelikle böreğin içini hazırlayın. Patatesleri haşlayıp soyarak küp şeklinde dilimleyip derin bir kaba alın.
Üzerine 1 çay bardağı sıvı yağı, 2 kutu haır kremayı, ince kıyılmış dereotu, taze soğan ve maydonozu, kuru nane, kekik, pulbiber, tuz, karabiber ve yenibaharı ekleyerek öncelikle karıştırın, sonra el blenderı ile püre haline getirin. (görüntüye aldanmayın bu aşamada, pişince tadı çok güzel oluyor)
Bu arada, 2 yumurta, 5 yemek kaşığı yoğurt, 1 çay bardağı sıvı yağ ve 2 çay bardağı suyu karıştırın. Bunu da yufkaların arasına ve fırına koymadan önce üzerine sürmek için kullanacağız.
Fırını 180 dereceye ayarlayın, aşağıdaki resimlere göre katlayıp hazırladığınız böreği üzerine yumurtalı karışımdan sürüp çörekotu serptikten sonra kızarana kadar pişirin.
Hafif ılık haldeyken dilimleyerek servis yapın.