Oriyental Deniz Ürünleri Salatası - Oriyental Deniz Ürünleri Salatası Tarifi Oriyental Deniz Ürünleri Salatası
Malzemeler: 250 gr. soya fasulyesi 4 adet taze sogan dogranmis 1 adet kereviz sapı ince dilimlenmis 1 adet dolmalık kırmızı biber ince dogranmis 100 gr. karides haslanip ayiklanmis 125 gr. pavurya eti süzülmüs 6 adet marul yaprağı taze sogan süslemek için sos 50 gr. yoğurt 6 yemek kaşığı mayonez 1 adet limon kabugu rendelenmis 1 yemek kaşığı limon suyu 1 çay kaşığı zencefil istege bagli tuz karabiber Hazırlanışı: Soya fasulyesi, taze soğan, kereviz ve dolmalık kırmızı biberi bir kasede karıştırın. Sosu hazırlayın: Yoğurt ve mayonezi bir kaseye koyup, limon kabuğunu, suyunu ve dilerseniz zencefili ekleyerek karıştırın. Tuz ve biberle tatlandırın. Sosu daha önce hazırladığınız karışıma döküp iyice karıştırın. Sonra karides ve pavurya etlerini ekleyip, şeffaf filmle kaplayın. 15-30 dakika buzdolabında soğutun. Marulları bir tabağa yerleştirip üstlerine salatayı koyun. Taze soğanla süsleyip servis yapın. SERVİS ÖNERiLERi: Çin mutfağından alınmış bu yemeği zengin bir menünün başlangıç yemeği olarak sunabilirsiniz. Ancak tercihen menüde yine sebzeli bir et yemeği ana yemek olarak yer almalıdır. EKONOMİ: Karides ve pavurya yerine 200 gr konserve mısır veya 200 gr konserve ton balığını kullanabilirsiniz --------------Tualimforum İmzam-------------- |