Cevizli, Yesil Fasulye Salatası
750 g Yesil fasulye
1 Sogan
200 g Kereviz yapraklari
2-3 YK Beyaz üzüm sirkesi
5-6 YK Zeytinyagi
2 Tk Seker
1 YK Hardal
Taze cekilmis karabiber
Tuz
2 YK cekilmis ceviz
1 demet Maydanoz
Fasulyeleri temizleyip ufak dogramis soganla beraber tuzlu suda tahmini 8 dakika haslayin. Haslanmis fasulyeleri kaynamis sudan alip, hemen soguk su dolu bir kaba koyun. Kereviz yapraklarinin kilciklarini temizleyip ince ince dograyin. Sirke, Yag, Seker, Hardal, Tuz ve Karabiber bir derin kapta karistirin. Fasulye, Kereviz yapraklari ve sogani bu karisima ilave edip tekrar karistirip 20 dakika dinlendirmeye birakin. Servis tabagina gecirip üstüne ince ince dogramis maydanoz ve cekilmis ceviz serpin.