Sosisli Patates Ezmesi
MALZEMELER
6 Adet haşlanmış patates
1 çay bardağı zeytinyağı
1,5 adet limonun suyu
4 diş sarımsak
3 adet haşlanmış ince doğranmış sosis
1 avuç haşlanmış bezelye
Tuz
Yoğurt
Tere yağ
Kırmızıbiber
HAZIRLANIŞI
Patatesleri haşlayıp sıcakken ezerek püre haline getirin. Tuz, dövülmüş 2 diş sarımsak, limon suyu ve zeytinyağını ilave ederek karıştırın. Sosisleri dilimleyip bezelyelerle karıştırın. Sonra sırasıyla kalıbınıza; önce patates ezmesinin yarısını, üzerine sosis ve bezelyeleri, en üste de kalan patatesi bastırarak yerleştirin. Servisten önce üzerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızıbiberli kızdırılmış yağ dökün.