Peynirli Kabak Piyazı Malzeme
- 7?8 adet ufak sakız kabağı
- 300 g rendelenmiş beyaz peynir
- 4 dilim ekmek içi
- 2 yemek kaşığı ince doğranmış maydanoz
- 1 yemek kaşığı ince doğranmış nane
- Yarım çay kaşığı toz karabiber
- Yarım limonun suyu
- 1 adet yumurta sarısı
- 1,5 su bardağı yağı alınmış et suyu veya tavuk suyu
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı
1?Kabakların üzerini çizin; içini boşaltın.(Kabak dolması yapar gibi.)
2?Peynir, maydanoz, dereotu, ekmek içi ve baharatları karıştırın.
3?Kabakları bu karışım ile doldurun.
4?Kabakları tencereye koyup zeytinyağlı et suyunda veya tavuk suyunda 10?15 dakika haşlayın. Ateşten almaya yakın, terbiyesini ilave edip 3?4 dakika daha pişirip, soğumaya bırakın. (Pişme suyunun hafif kalın olması gerekir.
5?Soğuduktan sonra dilimleyip sosunu üzerine döküp servis edin.
Terbiyesi;
Limon ile yumurtayı iyice çırpın. Pişme suyundan 1?2 yemek kaşığı katıp karıştırın.