tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > SAĞLIK > Sağlık Kütüphanesi
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Sağlık Kütüphanesi Temel saglık bilgileri ve hastalıklar hakkında bilgiler,tedavi yöntemleri...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
İlaç ve Bitkilere Dikkat
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
965

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 23.01.10, 19:10   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
 
Güllü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 2.538
Konular: 1710
Puan Grafiği
Rep Puanı:3968
Rep Gücü:0
RD:Güllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
146 Mesajına 240 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow İlaç ve Bitkilere Dikkat

İlaç Kullanımı- Doğal Beslenme Ürünü - Sebze Tüketimi




Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta, ilaçlarla ve son dönemde çok konuşulan bir takım bitkilerle ilgili son derece ilginç açıklamalar yaptı.

'Biri Bizi Hasta Ediyor' isimli kitabındaki bir çok bilgiyi izleyenlerle paylaşan Küçükusta, modern tıbba hiç bir şekilde karşı olmadığının altını çizerek "Karşı olmam zaten mümkün değil. Ben bir hekim olarak modern tıbbin teknolojisinden, imkanlarından faydalanarak hastalarıma teşhis koyuyorum ve modern tıbbin imkanlarıyla onları tedavi ediyorum. Başarılıysam bu sayededir ama modern tıbbın eleştirilmesi gereken yanlışları, olumsuzlukları, kötü tarafları da var. Bu kitapta onları ortaya koymaya çalıştım" diye konuştu.



İLAÇLARIN NEDEN REKLAMI YAPILMIYOR?

Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta, İlaç endüstrisi ile hekimler arasındaki iletişimin düzeltilmesi gerektiğini ve bunun küresel bir sorun olduğunu vurguladı. İstenildiği kadar kanunlar çıkarılsın, ilaçtaki gereksiz israfı önlemenin hiç bir yolu olmadığını belirten Küçükusta, Bayülgen'in "Neden Türkiye'de ilaç reklamı yok?" sorusuna "İlaç reklamı sadece Amerika'da ve Avustralya'da var. Bu son derece yanlış. Çünkü ilaç gelişigüzel tüketilecek bir şey değil" diye konuştu.

VİTAMİNLER O KADAR MASUM DEĞİL

Özellikle son yıllarda sıklıkla konuşulan vitamin haplarının da hiç de masum şeyler olmadığını belirten Küçükusta, "İlaç denince ben bunun için vitamin haplarını da katıyorum. Çünkü insanlar zannediyor ki vitamin hapı deyince, biz bunu alırız faydası olur, faydası yoksa zararı da yoktur diye düşünüyor. Halbuki hiç öyle değil. Mutlaka eczanede satılmalı ve hekimin yazdığı reçeteyle eczaneye gidip alınmalı ve mutlaka onun söylediği dozlarda ve o aralıklarda kullanılmalı. Aksi takdirde insanlar bundan fayda değil zarar görürler" dedi.

KANSER KORUYOR DENİLEN BAZI VİTAMİNLER DAHA ÇOK HASTA EDEBİLİYOR

Son yıllarda bir çok çalışmayla kanıtlanmaya başlanan bir araştırmaya dikkat çeken Küçükusta, Amerikalılar'ın 'antioksidan' deniler C, E ve A vitamini, selenyum gibi bazı mineralleri müthiş bir şekilde tükettiklerini ve bunun kansere, kalp ve damar hastalıklarına karşı iyi geldiğini savunduklarını belirterek şu açıklamayı yaptı:

"Araştırmalar gösterdi ki tam tersine fazla miktarda alınan E ve A vitamini bu hastalıkları önlemediği gibi tam tersine bu vitaminleri alanların kalp ve kanser hastalıklarından ölümleri daha çok görülüyor."

TÜRKİYE GİBİ BİR ÜLKEDE BU MÜMKÜN DEĞİL

Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta, Türkiye gibi besin yönünden zengin bir ülkede vitamin eksikliği yaşanmasının da pek mümkün olmadığı görüşünde.

Küçükusta, "Türkiye gibi bir ülkede, en sade vatandaşta bile ciddi anlamda vitamin eksikliği çıkması bence mümkün değil. Çünkü Türkiye'de yetişmeyen bir sebze, meyve, ot, bitki vs. hiç bir şey yok. Süt var, ayran var, yoğurt var, yumurta var. Herşey var" diye konuştu.

Prof. Küçükusta, kendisinin de hiç vitamin hapı almadığını ve çocuklarına da asla vermediğini sözlerine ekledi.

ENDER SARAÇ'TAN FARKLI GÖRÜŞ

Programın diğer konuğu Prof. Dr. Ender Saraç da Küçükusta'nın bu görüşlerine katılmakla birlikte bir ayrıntıya da dikkat çekti. Saraç, "Pek çok gıdanın doğallığı da kalmadı. Örneğin tavukta, sarımsakta yüksek oranda selenyum var. Fakat İngiltere topraklarında çok önemli bir madde olan selenyum miktarı yüzde 40 azalmış" diyerek ekolojik tarımın bozulmasıyla, bir yılda topraktan 3 kez ürün alınması nedeniyle toprağın yorgun düştüğüne dikkat çekti ve şöyle konuştu.

"Bu nedenlerle hekime danışmak koşuluyla bazı antioksidanların ve vitaminlerin, bilinçli olmak koşuluyla, kan tahlili ve hekim kararıyla, bazı antioksidanların ve vitaminlerin dışarıdan gerekiyorsa alınmasının yararı olduğu görüşündeyim."

BİTKİLER KONUSUNDA CİDDİ UYARI

Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta, bir çok bitkiyle ilgili açıklamanın da ticari bir olay olduğunu savunarak "Belli bir bitki, belli bir ot zaman zaman lanse ediliyor. Mesela bir dönem Aloavera diye bir şey vardı. Astımdan alerjiye, kalp hastalığına, herşeye iyi geldiği söyleniyordu. Bu tamamen ticari bir olay. Ekinezya diye bir ot var mesela. Ne işe yaradığı hiç belli değil. Aksine kesinlikle kullanılmaması gereken bir şey bence. Çünkü bu konuda yapılmış hiç bir güvenilir, bilimsel bir kanıt yok" açıklamasını yaptı.

DOĞAL BESLENME ÜRÜNÜ DİYE BİR ŞEY YOKTUR!

Prof. Dr. Küçükusta, 'Doğal Beslenme Ürünü' adı altında satılan bir çok ürünü de eleştirerek, bir takım işlemlerden geçirilen bu ürünlerin doğallıktan nasıl çıktığını şöyle anlatıyor:

"Doğal Beslenme Ürünü dediğiniz şey zaten şişeye girdiği anda doğal olmaktan çıkar. Neden çıkar? Çünkü bu madde fabrikaya giriyor. Orada eziliyor, bozuluyor, kimyasal işlemlerden geçiyor, bozulmasın diye katkı maddesi ilave ediliyor, mikrop almasın diye maddeler konuluyor, renklendiriliyor, tatlandırılıyor, üzeri draje kaplanıyor veya kapsüle konuluyor. Bunlar artık doğallıkla hiç bir alakası kalmayan bir madde haline geliyor. Doğal beslenme ürünü nedir biliyor musunuz? Sizin pazardan gidip aldığınız domates, biber, soğan, patlıcandır. Bir madde şişeye girdikten sonra o artık doğal beslenme ürünü olmaz ve hiç bir doğal beslenme ürününün hiç bir hastalığı önlemesi mümkün değildir."

PEKİ BİZ NE YEYİP NE İÇECEĞİZ?

Prof. Küçükusta, insanların ne yeyip ne içecekleri konusundaki kafa karışıklığını da şu sözlerle gidermeyi ihmal etmedi:

"Benim söylediğim temel olarak şu: Mevsiminde çıkan her türlü sebzeyi, meyveyi, yeşilliği, otu, çöpü yeyin. Hiç bir bitki, hiç bir ot, hiç bir meyve, hiç bir hastalıktan korumaz. Genel olarak mevsiminde çıkmış, uygun şartlarda yetiştirilmiş olan şeyleri dengeli bir şekilde yiyeceksiniz.

Bitki dediğimiz şey herkesin bildiği tanıdığı bir şeyse onu yeyin için ama bilinmeyen, bilmem ne otunun bilmem ne kökü falan gibi şeyler son derece sakıncalı. Bunları anlamak araştırmak da yıllar sürer. Mümkün değil."



alıntı
Güllü isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
bitkilere, dikkat, ve, İlac


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Rüyada İlaç Görmek - Rüyada İlaç Görmek Açıklaması ve Yorumu - İlaç Rüya Tabiri Tarot H-I-İ-J-K-L-M ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 21.11.12 23:25
Rüyada İlaç İçmek Görmek - Rüyada İlaç İçmek Görmek Açıklaması ve Yorumu - İlaç İçmek Tarot H-I-İ-J-K-L-M ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 21.11.12 23:24
Rüyada İlaç Kabı Görmek - Rüyada İlaç Kabı Görmek Açıklaması ve Yorumu - İlaç Kabı Tarot H-I-İ-J-K-L-M ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 21.11.12 23:22
Olmaz İlaç-Sezen Aksu Ceren Türkçe Müzik Hit ( En Sevilen ) Şarkı Sözleri 0 10.04.09 18:54
Sigara Bıraktıran İlaç Psikoloji Bozuyormuş tualim Sağlık Haberleri 0 15.03.08 14:37


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:07 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2