Kansere Karşı Önleyici Olan Besinler-Kanseri Önleyen Besinler Kansere Karşı Önleyici Olan Besinler-Kanseri Önleyen Besinler Kalbi koruyan, sinirleri rahatlatan, kansere karşı panzehir olan 7 besin maddesi Kalbi koruyor... BADEM: Her gün bir çay fincanın yarısını dolduracak miktarda yani 30 gram badem yemeyi ihmal etmeyin Omega-3 asitli yağları açısındanoldukça zengin bir besin olan badem kandaki kötü kolesterol (LDL) oranını yüzde 44 oranında düşürüyor Badem böylece damar tıkanıklıklarını önleyerek dolaşım sisteminin düzenli olarak çalışmasını sağlıyor; kalbi koruyor Diyabeti önlüyor KAHVE: Günde iki fincan kahve özellikle orta yaşlardan sonra görülen Parkinson ve Tip-2 diyabete karşı vücudu koruyor Kahvede bulunan kafein maddesi diyabete yakalanma riskini yüzde 35 azaltıyor Ayrıca ağrı kesici özelliği de bulunuyor Ancak kahveyi mutlaka kalsiyum deposu olan sütle için Böylece kafeinin kemikleri zayıflatmasını engellemiş olursunuz Sinirleri rahatlatıyor TARÇIN: Her yemekten sonra içinde bir miktar tarçın bulunan bir tatlı yemeyi unutmayın Tatlı yemek istemiyorsan küçük bir çay kaşığı dolusu tarçını doğrudan suya ekleyerek içebilirsiniz Tarçın kan şekerini düzenliyor ayrıca sinir sistemini rahatlatıyor Öte yandan köri baharatının içinde bulunan Tumerik adlı maddenin eklem iltihabını ve romatizmayı önlediğini unutmayın Patatesi haşlayın PATATES: Antioksidanlar yönünden çok zengin Amerikan Tarım Dairesi'ne göre en yararlı 100 besinler arasında 17'nci sırada yer alıyor Akciğer kanseri diyabet ve kalp krizine karşı koruyor. Ancak patatesi kızartmak yerine yağsız bir şekilde haşladıktan veya fırında pişirdekten sonra yemeyi tercih edin. Kaslar için faydalı SEBZE ÇORBASI: Doyurucu ancak kalorisiz bir yiyecek olduğu için özellikle kilo vermek isteyenlerin bir numaralı tercihi Ayrıca özellike sebze çorbası sodyum bakımından zengin Bir kase sebze çorbasında 500 miligram sodyum bulunuyor Sodyum sinir sistemi ve kasların düzenli olarak çalışmasını sağlıyor Ayrıca vücuttaki sıvı miktarının dengesini düzenliyor Ancak günde 1500 miligramdan fazla sodyum tansiyon ve kalp rahatsızlıkları konusunda tam bir ters etki yaratıyor. Kansere karşı birebir ZEYTİNYAĞI: Zeytinyağı kanser riskini azaltıyor Günde 25 mlzeytinyağı alanların idrarlarında hücrelere zarar veren '8oxodG'adlı maddenin seviyesinin azaldığını ortaya çıkardı zeytinyağı kanserin yanısıra iyi kolesterol (HDL) oranın artmasını sağlayarak kalbi koruyor 1 çorba kaşığı zeytin yağında 120 kalori bulunuyor Bu nedenle günde 6 çorba kaşığını geçmeyin. Kanseri engelliyor ÇAY: Siyah veya yeşil olsun çayın her türü kanser riskinin azaltılmasında etkili bir rol oynuyor Çay kadınlarda rahim kanserine yakalanma riskini yüzde 50 azaltıyor Göğüs kanseri içinse bu oran yüzde 60'a kadar çıkıyor. Çay ayrıca Alzheimer ve kalp krizine karşı vücudu koruyor. Not: İnternetten alıntıdır. |