tualimforum.com
>
KADIN DÜNYASI
>
Yemek Tarifleri ( Mutfağım )
>
Ramazan Yemekleri-Tatlıları
Tereyağlı İrmik Helvası
Kullanıcı ismi
Beni hatırla
Şifreniz
Kayıt ol
Yardım
Üye Listesi
Ajanda
Bugünki Mesajlar
Arama
Ramazan Yemekleri-Tatlıları
Ramazan Yemekleri Tatlıları Tarifleri
Forumları ara
Konu gösterimi
Mesaj gösterimi
Gelişmiş arama yap
Seçilene git...
Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Tereyağlı İrmik Helvası
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
Görüntülenme Sayısı
1089
LinkBack
Seçenekler
27.07.08, 15:13
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
ASYA
Moderator
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295
Puan Grafiği
Rep Puanı:9435
Rep Gücü:117
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 118
480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi
:
Tereyağlı İrmik Helvası
Malzemeler
250 gr. tereyağı
2 su bardağı irmik
2,5 su bardağı şeker
2 bardak süt
2 bardak su
1/2 su bardağı kadar çam fıstığı
Yapılan Değişiklikler:
Tarifin aslında margarin kullanılmış, ama ben tereyağı kullandım. İrmik Helvası tereyağsız olmaz, olamaz! Şeker 3 su bardağı kullanılmış ama 2,5 su bardağı şeker kullanılarak daha hafif bir helva yapılabileceği kanısındayım. Helva, 4 su bardağı su ile pişiriliyordu. Ancak daha lezzetli olacağını düşündüğüm için 2 su bardağı süt, 2 su bardağı su kullanmayı tercih ettim. Şerbetin tamamı suyla yapılacaksa ocaktan inmeden önce içine yarım limon sıkmayı unutmayın.
Yapılışı
Öncelikle bir tencerede şeker, süt ve suyu kaynatarak şerbeti hazırlayın. Soğuması için bir kenara koyun.
Ayrı bir tencerede 250 gr. tereyağını eritin. İçine fıstıklarla irmiği beraber ekleyin. İkisini güzelce kavurun. Ne kadar çok kavurursanız rengi de o oranda koyulaşıyor. Ben biraz fazla kavurdum. Söylenenin aksine, kavururken çok sürekli karıştırmak da gerekmiyor. Ara sıra karıştırmayı bırakıp mutfağı toparladım mesela
İrmik ve fıstıklar yeterince kavrulduğu zaman, üzerine soğumuş olan şerbeti yavaş yavaş dökün. Bu esnada biraz dikkatli olmak lazım, birden "cosss!!!" diye bir ses geliyor, ardından fokurtular... Bir de gözlüklüyseniz dikkat edin, bu aşamada acayip bir buharlanma oluyor, şerbetin kalanını tencereye dökemeyebilirsiniz...
Helvayı karıştırarak suyunu iyice çekene kadar pişirin. Bir müddet soğuduktan sonra isterseniz kâselerde servis edin, dilerseniz kâseleri ters çevirin.
Helva ne tane tane oldu, ne de macun gibi. Güzel bir kıvamı vardı. Üzerini süslemek için de bir miktar hindistan cevizini küçük teflon tavada kavurdum. Değişik bir lezzet oldu...
--------------Tualimforum İmzam--------------
Tags
helvasi
,
tereyagli
,
İrmik
«
önceki Konu
|
sonraki Konu
»
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor.
(0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
Seçenekler
Yazdırılabilir şekli göster
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Yetkileriniz
You
may not
post new threads
You
may not
post replies
You
may not
post attachments
You
may not
edit your posts
BB code
is
Açık
Smileler
Açık
[IMG]
Kodları
Açık
HTML-Kodları
Kapalı
Trackbacks
are
Açık
Pingbacks
are
Açık
Refbacks
are
Açık
Forum Rules
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
son Mesaj
Rüyada İrmik Helvası Görmek - Rüyada İrmik Helvası Görmek Açıklaması ve Yorumu
Tarot
H-I-İ-J-K-L-M ile Başlayan Rüya Tabirleri
0
20.11.12
23:01
Tahinli İrmik Helvası
ASYA
Ramazan Yemekleri-Tatlıları
0
31.07.11
16:38
Portakalı İrmik Helvası
AnGeL
Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler
0
03.07.10
00:43
İrmik Helvası
ASYA
Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler
0
24.06.09
01:47
Sütlü İrmik Helvası
Berfin
Ramazan Yemekleri-Tatlıları
0
07.08.08
13:38
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat:
21:42
.
-- English (US)
-- Tr
İletişim
-
www.tualimforum.com
-
Arşiv
-
Kullanım sözleşmesi
-
Yukarı git
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
LinkBack
LinkBack URL
About LinkBacks
Bookmark & Share
Digg this Thread!
Add Thread to del.icio.us
Bookmark in Technorati
Tweet this thread