tualimforum.com
>
KADIN DÜNYASI
>
Yemek Tarifleri ( Mutfağım )
>
Ramazan Yemekleri-Tatlıları
Cevizli Sarma Güllaç
Kullanıcı ismi
Beni hatırla
Şifreniz
Kayıt ol
Yardım
Üye Listesi
Ajanda
Bugünki Mesajlar
Arama
Ramazan Yemekleri-Tatlıları
Ramazan Yemekleri Tatlıları Tarifleri
Forumları ara
Konu gösterimi
Mesaj gösterimi
Gelişmiş arama yap
Seçilene git...
Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Cevizli Sarma Güllaç
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
Görüntülenme Sayısı
736
LinkBack
Seçenekler
27.07.08, 15:09
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
ASYA
Moderator
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295
Puan Grafiği
Rep Puanı:9435
Rep Gücü:117
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 118
480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi
:
Cevizli Sarma Güllaç
Malzemeler
5 adet güllaç yufkası
2 lt. süt
2 su bardağı şeker
Dövülmüş ceviz içi
Üzerini süslemek için nar, toz antepfıstığı, toz badem
vb
...
Dilerseniz 1 yemek kaşığı gül suyu
Yapılışı
Öncelikle sütü ve şekeri kaynatın. Süt; yoğurt mayalama ısısına gelene kadar ılıtın. Güllaç yufkalarının sığabileceği bir tepsiye bir miktar ılık sütten dökün. (Gül suyu ekleyecekseniz, süte bu aşamada eklemeniz gerekir). Üzerine güllaç yufkasını koyun. Tepside ikram edilecek güllaç için parlak tarafların üste gelmesi gerekiyor. Yani maksat daha parlak ve güzel görünmesi. Ama biz saracağımız için parlak tarafın alta gelmesi gerekli. Yufkayı ortadan ikiye kesin, kestiğiniz kısmlara dövülmüş ceviz içi serpin
Yufkayı geniş ve cevizli olan kısımdan başlayarak rulo yapın, daha sonra bir ucundan başlayarak içe doğru sararak gül şekli verin.
Sardığınız güllaçları kaselere koyun. Üzerine kalan sütü dökün. Üzerini nar, toz antepfıstığı, toz badem, çekilmiş ceviz ya da fındıkla süsleyin.
Sardığınız güllaçları kaselere koyun. Üzerine kalan sütü dökün. Üzerini nar, toz antepfıstığı, toz badem, çekilmiş ceviz ya da fındıkla süsleyin.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Tags
cevizli
,
gullac
,
sarma
«
önceki Konu
|
sonraki Konu
»
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor.
(0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
Seçenekler
Yazdırılabilir şekli göster
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Yetkileriniz
You
may not
post new threads
You
may not
post replies
You
may not
post attachments
You
may not
edit your posts
BB code
is
Açık
Smileler
Açık
[IMG]
Kodları
Açık
HTML-Kodları
Kapalı
Trackbacks
are
Açık
Pingbacks
are
Açık
Refbacks
are
Açık
Forum Rules
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
son Mesaj
Bademli Güllaç - Bademli Güllaç Tarifi - Bademli Güllaç Yapılışı
Okyanus
Ramazan Yemekleri-Tatlıları
0
12.07.13
02:08
Cevizli Portakal Tatlısı Tarifi - Cevizli Portakal Tatlısının Yapılışı
ASYA
Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler
0
07.04.13
13:48
Rüyada Güllaç Görmek - Rüyada Güllaç Görmek Açıklaması ve Yorumu - Güllaç Rüya Tabiri
Tarot
A-B-C-D-E-F-G ile Başlayan Rüya Tabirleri
0
09.01.13
16:26
Kaymaklı Sarma Güllaç
ASYA
Ramazan Yemekleri-Tatlıları
0
27.07.08
15:12
Cevizli ve Tahinli Sarma
tualim
Pastalar ve Börekler
0
05.02.08
03:17
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat:
05:44
.
-- English (US)
-- Tr
İletişim
-
www.tualimforum.com
-
Arşiv
-
Kullanım sözleşmesi
-
Yukarı git
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
LinkBack
LinkBack URL
About LinkBacks
Bookmark & Share
Digg this Thread!
Add Thread to del.icio.us
Bookmark in Technorati
Tweet this thread