tualimforum.com
>
KADIN DÜNYASI
>
Yemek Tarifleri ( Mutfağım )
>
Ramazan Yemekleri-Tatlıları
Burma Baklava
Kullanıcı ismi
Beni hatırla
Şifreniz
Kayıt ol
Yardım
Üye Listesi
Ajanda
Bugünki Mesajlar
Arama
Ramazan Yemekleri-Tatlıları
Ramazan Yemekleri Tatlıları Tarifleri
Forumları ara
Konu gösterimi
Mesaj gösterimi
Gelişmiş arama yap
Seçilene git...
Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Burma Baklava
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
Görüntülenme Sayısı
821
LinkBack
Seçenekler
04.08.11, 21:34
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Burma Baklava
Burma Baklava
150gr tereyağı, erimiş
1 çay bardağı sıvıyağ
3 yumurta
1 fiske tuz
1 yemek kaşığı sirke
1 paket (1 tatlı kaşığı) kabartma tozu
1 paket karbonat
1,5 su bardağı ılık süt
aldığı kadar (yaklaşık 1kg) un
açmak için:
2 yemek kaşığı un
300gr nişasta
içi:
500gr ceviz içi, ince dövülmüş
şerbeti:
5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
yarım limonun suyu
ayrıca:
200gr tereyağı
Hazırlanması:
Servisten bir gün önce hamur malzemelerini yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. 10-15 dakika dinlendirin.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparın. Bezeleri un+nişasta karışımıyla mümkün olduğunca ince açın. Yufkanın üçte birini içe doğru katlayın. Üzerine bolca ceviz serpin. Katlanmayan kenardan başlayarak oklavaya sarın.
Elinizle iki ucundan büzerek tepsiye yerleştirin. Bu şekilde mümkünse buzdolabında 1 gece bekletin.
Ertesi gün şerbeti hazırlayın, kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra kaynatın, yarım limonu sıkıp ocağı kapatın.
200gr tereyağını eritin. Üzerinde biriken köpükleri alın. Kızgın yağı baklavanın her tarafına değecek şekilde kaşıkla dökün. Dibinde biriken süt kısmını dökmemeye çalışın, yoksa üzerinde siyah siyah lekeler oluşur. Bıçağın ucuyla çok fazla ezmeden istediğiniz büyüklükte kesin.
190C fırında iyice kızarana kadar pişirin.Fırından çıktıktan sonra ılınmasını bekleyin. Soğuk şerbeti üzerine dökün.
Tags
baklava
,
burma
,
burma baklava
,
burma baklava tarifi
,
burma baklava yapılışı
«
önceki Konu
|
sonraki Konu
»
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor.
(0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
Seçenekler
Yazdırılabilir şekli göster
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Yetkileriniz
You
may not
post new threads
You
may not
post replies
You
may not
post attachments
You
may not
edit your posts
BB code
is
Açık
Smileler
Açık
[IMG]
Kodları
Açık
HTML-Kodları
Kapalı
Trackbacks
are
Açık
Pingbacks
are
Açık
Refbacks
are
Açık
Forum Rules
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
son Mesaj
Rüyada Baklava Görmek - Rüyada Baklava Görmek Açıklaması ve Yorumu - Baklava Rüya Tab
Tarot
A-B-C-D-E-F-G ile Başlayan Rüya Tabirleri
0
20.03.13
00:57
Pudingli Baklava - Pudingli Baklava Tarifi
ASYA
Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler
0
06.08.12
02:39
Burma Telefon Kodu - Burma Uluslararası Telefon Kodu
Esra
Asya Ülkeleri
0
21.09.11
03:04
Fındıklı Burma Kadayıf - Fındıklı Burma Kadayıf Tarifi
AnGeL
Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler
0
29.05.10
02:20
Burma Baklava
AnGeL
Bayram Tatlıları
0
26.11.09
04:27
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat:
12:43
.
-- English (US)
-- Tr
İletişim
-
www.tualimforum.com
-
Arşiv
-
Kullanım sözleşmesi
-
Yukarı git
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
LinkBack
LinkBack URL
About LinkBacks
Bookmark & Share
Digg this Thread!
Add Thread to del.icio.us
Bookmark in Technorati
Tweet this thread