tualimforum.com
>
KADIN DÜNYASI
>
Yemek Tarifleri ( Mutfağım )
>
Ramazan Yemekleri-Tatlıları
Sakızlı Etimek Tatlısı
Kullanıcı ismi
Beni hatırla
Şifreniz
Kayıt ol
Yardım
Üye Listesi
Ajanda
Bugünki Mesajlar
Arama
Ramazan Yemekleri-Tatlıları
Ramazan Yemekleri Tatlıları Tarifleri
Forumları ara
Konu gösterimi
Mesaj gösterimi
Gelişmiş arama yap
Seçilene git...
Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Sakızlı Etimek Tatlısı
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
Görüntülenme Sayısı
1743
LinkBack
Seçenekler
04.08.11, 21:33
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Sakızlı Etimek Tatlısı
Sakızlı Etimek Tatlısı
Malzemeler
•1 lt süt.
•3 kahve fincanı un.
•3 Yemek kasigi misir nisastasi
•10 yemek kaşığı şeker.
•1 stick (8 yemek kaşığı veya 125 gr) tuzsuz tereyağı ya da yarım stıck tereyağı + 1 çay bardağı sıvıyağ
•1 adet falım damla sakızı (benim gibi damla sakızını çok seviyorsanız iki tane de kullanabilirsiniz)
•İsteğe göre 1 paket vanilya
•1 paket tuzsuz Etimek (Bulamaz iseniz herhangi bir tanesi de olabilir)
Karamelize için
•1 su bardağı şeker.
•1 su bardağı ılık su
Yapılışı
•Yag orta ateste eritilir, kopurmeye basladiginda un ilave edilir.
•Unla yağ ortalama birkaç dakika kavrulur, süt yavaş yavaş ilave edilir ve topaklanmaması için sürekli karıştırılır.
•Kıvamı muhallebi gibi olduğunda şeker ilave edilir, eğer çok sert kıvamlıysa birazdaha süt ilavesiyle inceltebilirsiniz ya da benım gibi hazelnut cremasından biraz ekleyebilirsiniz.
•Damla sakızı küçük parçalara ayırıp muhallebinin içine atıp sakızların erimesini sağlayın.
•Ocağın altını kapattıkdan 5 dakika sonra vanilya ekleyip karıştırın.
•Şekeri orta ateşte hafif yakıp üzerine ılık su ilave ederek pürüzsüz bir şerbet elde edene kadar karıştırın.
•Fokurdamaya başlayınca altını kapatın.
•Muhallebinin yarısını robotda en az 10 dakika çırpın (El mikseri aynı tadı vermiyor)
•Büyük boy borcamı hafifçe ıslatın ve suyunu süzün.
•Çırpılan muhallebiyi borcama dökün. Kalan diğer yarısını da en az 10 dakika çırpın.
•Etimekleri birer birer şerbetin içine atıp önlü arkalı şerbetleyelin.
•Muhallebinin üzerine etimekleri sırayla dizin. Artan şerbeti kaşıkla etimeklerin üzerine tekrardan dökebilirsiniz
•Çırpılan diğer muhallebiyi etimeklerin üzerine dökün.
•En az 1 gece buzdolabında bekletin.
•Dilimleyerek üzerini istediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.
Tags
etimek
,
sakizli
,
sakızlı etimek tatlısı
,
tatlisi
«
önceki Konu
|
sonraki Konu
»
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor.
(0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
Seçenekler
Yazdırılabilir şekli göster
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Yetkileriniz
You
may not
post new threads
You
may not
post replies
You
may not
post attachments
You
may not
edit your posts
BB code
is
Açık
Smileler
Açık
[IMG]
Kodları
Açık
HTML-Kodları
Kapalı
Trackbacks
are
Açık
Pingbacks
are
Açık
Refbacks
are
Açık
Forum Rules
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
son Mesaj
Etimek Tatlısı
Tanem
Ramazan Yemekleri-Tatlıları
0
30.07.10
19:08
Cevizli Kaymaklı Etimek Tatlısı
ASYA
Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler
0
09.11.08
03:10
Etimek Tatlısı
Güllü
Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler
0
27.09.08
02:36
Portakallı Etimek Tatlısı
ASYA
Ramazan Yemekleri-Tatlıları
0
27.07.08
15:14
Karamelli Etimek Tatlısı
Kedi
Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler
0
25.02.08
08:18
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat:
08:51
.
-- English (US)
-- Tr
İletişim
-
www.tualimforum.com
-
Arşiv
-
Kullanım sözleşmesi
-
Yukarı git
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
LinkBack
LinkBack URL
About LinkBacks
Bookmark & Share
Digg this Thread!
Add Thread to del.icio.us
Bookmark in Technorati
Tweet this thread