tualimforum.com
>
KADIN DÜNYASI
>
Yemek Tarifleri ( Mutfağım )
>
Ramazan Yemekleri-Tatlıları
Hazır Yufkadan Cevizli Baklava
Kullanıcı ismi
Beni hatırla
Şifreniz
Kayıt ol
Yardım
Üye Listesi
Ajanda
Bugünki Mesajlar
Arama
Ramazan Yemekleri-Tatlıları
Ramazan Yemekleri Tatlıları Tarifleri
Forumları ara
Konu gösterimi
Mesaj gösterimi
Gelişmiş arama yap
Seçilene git...
Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Hazır Yufkadan Cevizli Baklava
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
Görüntülenme Sayısı
996
LinkBack
Seçenekler
04.08.11, 11:33
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
ASYA
Moderator
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295
Puan Grafiği
Rep Puanı:9435
Rep Gücü:117
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 118
480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi
:
Hazır Yufkadan Cevizli Baklava
Hazır Yufkadan Cevizli Baklava
malzeme:
1/2 kilo baklavalık ince yufka,
250 gram tereyağı,
1 bardak iyice dövülmüş ceviz içi,
650 gram toz şekeri,
1 limonun suyu,
1+1/2 bardak su.
Yapımı :
Hazır olarak alınacak baklavalık yufka üst üste konur. Çok keskin bir bıçakla yufkalar 20 santim çapında bir tepsiye göre yuvarlak yuvarlak kesilir. Sonra bu yufkalardan bir dilimi, içi tereyağına bulanmış tepsiye serilir. Sonra hafifçe eritilmiş yağdan yarım çorba kaşığı kadar alınır ve bu yufka yaprağının üzeri yağlanır, ikinci bir yufka yaprağı serilir. Bunun üstü de aynı biçimde yağlanır. Kesimden artan parçalar yan yana getirilerek dizilir. Bunun da üzeri yağlanır. Böylece yufkanın yarısı tepsiye üst üste dizildikten sonra iyice dövülmüş ceviz içi yufkanın üzerine yayılır. Cevizlerin üzerine de geri kalan yufka yaprakları aynı biçimde araları yağlanarak döşenir. Yufkaların serilmesi işi bitince çok keskin bir bıçakla yufkaların dibine kadar ulaşacak biçimde dört köşe ya da baklava biçiminde yufkalar kesilir. Sonra tepsi orta ısılı bir fırına konur ve yufkaların üzerleri pembe bir renk alıncaya kadar yani bir saat kadar baklava pişirilir.
Baklava pişerken bir tencereye birbuçuk bardak suyla toz şekeri ve limonun suyu konur ve onbeş-yirmi dakika kaynatılarak koyu bir şerbet durumuna getirilir.
Baklavalar pişipte tepsi fırından alındıktan sonra on dakika bir kenarda soğutulur. Sonra bir fırçayla baklavaların üzerine yağ sürülür. Şerbet üzerlerine azar azar dökülerek yedirilir.
Baklavalar iyice soğuyup şerbeti çektikten sonra tabaklara konur ve böylece servis yapılır.
--------------Tualimforum İmzam--------------
ASYA Kullanıcısına bu mesajı için teşekkür eden üyeler:
Metrix
Tags
baklava
,
cevizli
,
cevizli baklava tarifi
,
cevizli baklava tarifi malzemeleri
,
cevizli baklava tarifi nasıl yapılır
,
cevizli baklava tarifi tarifi
,
cevizli baklava tarifi yapılışı
,
hazir
,
hazır yufkadan cevizli baklava
,
yufkadan
«
önceki Konu
|
sonraki Konu
»
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor.
(0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
Seçenekler
Yazdırılabilir şekli göster
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Yetkileriniz
You
may not
post new threads
You
may not
post replies
You
may not
post attachments
You
may not
edit your posts
BB code
is
Açık
Smileler
Açık
[IMG]
Kodları
Açık
HTML-Kodları
Kapalı
Trackbacks
are
Açık
Pingbacks
are
Açık
Refbacks
are
Açık
Forum Rules
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
son Mesaj
Rüyada Baklava Görmek - Rüyada Baklava Görmek Açıklaması ve Yorumu - Baklava Rüya Tab
Tarot
A-B-C-D-E-F-G ile Başlayan Rüya Tabirleri
0
20.03.13
00:57
Pudingli Baklava - Pudingli Baklava Tarifi
ASYA
Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler
0
06.08.12
02:39
Abdullah Bin Hazır - Abdullah Bin Hazır Hayatı - Abdullah Bin Hazır Kimdir?
EZEL
Sahabeler - Evliyalar - İslam Alimleri
0
12.08.11
22:39
Hazır Yufkadan Kıymalı Gözleme
AnGeL
Pastalar ve Börekler
0
18.07.11
18:12
Cevizli Baklava
ASYA
Ramazan Yemekleri-Tatlıları
0
20.08.08
10:58
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat:
11:50
.
-- English (US)
-- Tr
İletişim
-
www.tualimforum.com
-
Arşiv
-
Kullanım sözleşmesi
-
Yukarı git
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
LinkBack
LinkBack URL
About LinkBacks
Bookmark & Share
Digg this Thread!
Add Thread to del.icio.us
Bookmark in Technorati
Tweet this thread