Sakızlı Muhallebili Güllaç Sakızlı Muhallebili Güllaç 8 kişilik Pişirme Süresi:15 dk Hazırlama Süresi:25 dk Sakızlı ve muhallebili güllaç malzemeleri Yarım paket güllaç yaprağı 3 su bardağı süt Yarım su bardağı tozşeker Yarım su bardağı nar tanesi Sakızlı muhallebi için 2 damla sakızı 3.5 su bardağı süt Yarım su bardağı su 1 yumurta sarısı 1 su bardağı tozşeker 1 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı buğday nişastası 1 tatlı kaşığı vanilyaSüsleme için 1 çay bardağı orman meyveleri Sakızlı ve muhallebili güllaç hazırlanışı Damla sakızını havanda ezin. Nişasta ile unu 1 bardak suda ezin. Yumurta sarılarını tencerede şekerle köpük köpük olana kadar çırpın. Nişastalı su, süt ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin. Kısık ateşe alıp devamlı karıştırarak pişirin. Muhallebi koyulaşmaya başlayınca sakızı ekleyip karıştırın. Birkaç dakika karıştırmadan pişirip ocaktan alın. Mikserle 10 dakika çırpın. Güllaç için süt ve şekeri tencereye alın. Kısık ateşte arada bir karıştırarak şeker eriyene kadar kaynatın. Ilınınca güllaç yapraklarını süte batırıp çıkarın. Yaprakları ortadan ikiye kesip küçük kaselerin içine ikişer ikişer kenarları dışa sarkacak şekilde yayın. Muhallebiyi kaselere paylaştırın. Sarkan güllaç yapraklarını içe doğru kıvırarak üzerlerini kapatın. Buzdolabında 2 saat bekletip meyvelerle süsleyerek servis yapın. Sakızlı ve muhallebili güllaç artık hazır, afiyet olsun. |