tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > Ramazan Yemekleri-Tatlıları
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Ramazan Yemekleri-Tatlıları Ramazan Yemekleri Tatlıları Tarifleri


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Tavuk Etli İç Pilav
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
731

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 23.07.11, 22:32   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Tavuk Etli İç Pilav

Tavuk Etli İç Pilav

MALZEMELER


15 gr tereyağı
250 gr tavuk göğüs eti
50 gr tavuk ciğeri
1 çay kaşığı karabiber
2 su bardağı pilavlık pirinç
1 soğan
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 kahve fincanı kuşüzümü
1 yemek kaşığı çekirdeksiz İzmir üzümü
1 çay kaşığı yenibahar
Tuz

Hamur için
2 su bardağı un
1 yumurtanın sarısı
50 gr tereyağı
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı badem içi

HAZIRLANIŞI

Tavuk etini haşlayın. Haşlama suyunun 3 bardak kadarını ayırın. Tavuk eti soğuyunca didikleyin.Pirinci bir çay kaşığı tuz ilave edilmiş sıcak suda yarım saatkadar bekletin. Yıkayıp süzün.Soğanı ince kıyın. Kuş üzümlerini su dolu kasede şişmesi için bekletin. Tereyağını tencerede ısıtıp ciğer, soğan ve pirinci kavurun. Sıcak tavuk suyu ekleyip bir taşım kaynatın. Tuz, üzümler, fıstık ve baharatı ilave edip tatlandırın. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.Hamur için unu yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açıp yumurta, 50 gr eritilip ılınmış tereyağı ve yoğurdu ilave edin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru folyoya sarıp buzdolabında yarım saat bekletin.Hamuru un serpilmiş tezgahta ısıya dayanıklı fırın kabının iki katı büyüklüğünde açın. Kabın tabanına bademleri aralıklı dizin. Hamuru kabın kenarlarından sarkacak şekilde yerleştirin. İçine tavuklu pilavı aktarın. Hamurun kenarlarını toparlayıp üzerini kapatın. 180 dereceye ayarlı fırında 5 dakika pişirin. Üzerine çırpılmış yumurta sarısından sürün. 25-30 dakika daha pişirin. Fırından alıp servis tabağına ters çevirin. Ilık servis yapın
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
etli, pilav, tavuk, tavuk etli iç pilav, İc


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Pilav Dağı Efsanesi - Pilav Dağı Hikayesi - Pilav Dağı Serap Efsaneler ve Yöresel Halk Hikayeleri 1 26.03.19 15:37
Doğu ve Batı Mitolojisinde Tavuk - Mitolojide Tavuk - Mitolojilerde Tavuk Kartal Genel Kültür 0 05.08.14 16:49
Rüyada Pilav Görmek - Rüyada Pilav Görmek Açıklaması ve Yorumu - Pilav Rüya Tabiri Tarot N-O-Ö-P-R-S-Ş ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 01.01.13 23:59
Etli Havuçlu Pilav AnGeL Makarnalar-Pilavlar 0 13.12.10 21:06
Tavuk Etli Patlıcan Kebabı ASYA Zeytinyağlı-Etli Yemekler 0 17.12.08 17:38


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:46 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2