Tavuk Etli İç Pilav Tavuk Etli İç Pilav
MALZEMELER 15 gr tereyağı 250 gr tavuk göğüs eti 50 gr tavuk ciğeri 1 çay kaşığı karabiber 2 su bardağı pilavlık pirinç 1 soğan 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık 1 kahve fincanı kuşüzümü 1 yemek kaşığı çekirdeksiz İzmir üzümü 1 çay kaşığı yenibahar Tuz Hamur için 2 su bardağı un 1 yumurtanın sarısı 50 gr tereyağı 1 kahve fincanı yoğurt 1 kahve fincanı badem içi HAZIRLANIŞI Tavuk etini haşlayın. Haşlama suyunun 3 bardak kadarını ayırın. Tavuk eti soğuyunca didikleyin.Pirinci bir çay kaşığı tuz ilave edilmiş sıcak suda yarım saatkadar bekletin. Yıkayıp süzün.Soğanı ince kıyın. Kuş üzümlerini su dolu kasede şişmesi için bekletin. Tereyağını tencerede ısıtıp ciğer, soğan ve pirinci kavurun. Sıcak tavuk suyu ekleyip bir taşım kaynatın. Tuz, üzümler, fıstık ve baharatı ilave edip tatlandırın. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.Hamur için unu yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açıp yumurta, 50 gr eritilip ılınmış tereyağı ve yoğurdu ilave edin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru folyoya sarıp buzdolabında yarım saat bekletin.Hamuru un serpilmiş tezgahta ısıya dayanıklı fırın kabının iki katı büyüklüğünde açın. Kabın tabanına bademleri aralıklı dizin. Hamuru kabın kenarlarından sarkacak şekilde yerleştirin. İçine tavuklu pilavı aktarın. Hamurun kenarlarını toparlayıp üzerini kapatın. 180 dereceye ayarlı fırında 5 dakika pişirin. Üzerine çırpılmış yumurta sarısından sürün. 25-30 dakika daha pişirin. Fırından alıp servis tabağına ters çevirin. Ilık servis yapın |