![]() |
|
Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Bugünki Mesajlar | Arama |
Ramazan Yemekleri-Tatlıları Ramazan Yemekleri Tatlıları Tarifleri |
![]() | ||
![]() ![]() |
| LinkBack ![]() | Seçenekler ![]() |
![]() | #1 (permalink) | ||
![]() ![]() Malzemeler: Köftenin Dışının Malzemesi; 1 kg. ince bulgur 3 adet yumurta 2 su bardağı kaynatılmış sıcak su 2 kasik salca 1cay bardagi un Köfte içinin Malzemesi; ½ kg. yağsız ince çekilmiş kıyma 9 adet haşlanmış patates 3 adet kuru soğan 1 su bardağı sıvıyağ 1 yemek kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı reyhan 1 tatlı kaşığı yedi türlü baharat 1 tatlı kaşığı tuz Yemeğin Tarifi Dışının Hazırlanışı: 1 kg. ince bulgur geniş bir tepsiye boşaltılır. 2 su bardağı sıcak su ile ıslatılır. Bir saat kadar yumuşatılıp, bekletilir. Daha sonra iyice elle yoğrulur. içine bir yumurta kırılır ve biraz da böyle yoğurulur. Sonra iki su bardağı un ve tuz ile karıştırılır, onunla da yoğurulur. Karışım, ara sıra elimizi suya batırarak, kıvamını alana kadar yoğurulur. içinin Hazırlanışı: Bir tencerede 1 su bardağı sıvıyağ ısıtılır. üç adet ince ince doğranmış kuru soğan yağda sarartılır. Sonra içine ½ kg. kıyma ilave edilir. Ve suyunu çekene kadar kavrulur (10 dakika kadar). Tekrar içine, biber salçası, karabiber, reyhan, yedi türlü baharat ve tuz atılıp karıştırılır. Bu arada önceden haşlanmış patateslerin kabuğu soyulup, ocağın üzerindeki karışıma eklenerek, 5-6 dakika daha hep birlikte pişirilip, altı kapatılır ve soğumaya bırakılır. Artık içli köftenin yapılış aşamasına geçelim. ilk önce yoğurduğumuz bulgurlu harçtan kabuklu ceviz büyüklüğünde parça koparıp alalım. iki avucumuzun arasında önce yuvarlayalım. Sonra baş parmağımızla bir taraftan içe doğru 2 cm kadar bastırıp, bir çukur oluşturalım. Bu çukur kısma 1 tatlı kaşığı dolusu kıymalı patatesli harçtan doldurarak köftenin ağzını kapatıp, tekrar yuvarlayalım. Böylece tüm malzemeler bitene değin içli köfteleri hazırlayıp, bir kenarda beklemeye alalım. öte yandan içinde 8-10 bardak su bulunan tencereyi ateşin üstüne oturtup, kaynamaya bırakalım. 1 çay kaşığı kadar da tuz atalım. Su kaynamaya başladığında içli köfteleri tek tek içine atarak 10-12 dakika kadar haşlayıp, bir el kevgiriyle süzdürerek alalım. Afiyet Olsun --------------Tualimforum İmzam-------------- Aksini Belirtmediğim Takdirde Yazdığım Konular ALINTIDIR Liseler - Anadolu Liseleri - Fen Liseleri Anaokulu - İlköğretim Sınav Soruları ve Ders Notları | |||
![]() | ![]() |
![]() |
Tags |
kofte, İcli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | son Mesaj |
İçli Köfte Böreği - İçli Köfte Böreği Tarifi - İçli Köfte Böreği Tarifi Yapılışı | ASYA | Pastalar ve Börekler | 0 | 15.07.14 00:17 |
Tavuklu İçli Köfte - Tavuklu İçli Köfte Tarifi - Tavuklu İçli Köfte Yapılışı | Başak | Köfteler-Kebaplar | 0 | 09.12.13 19:36 |
Pratik İçli Köfte - Pratik İçli Köfte Tarifi | ASYA | Köfteler-Kebaplar | 0 | 09.02.12 18:51 |
Pratik İçli Köfte | ASYA | Köfteler-Kebaplar | 0 | 31.10.08 04:46 |
İçli Köfte | Güllü | Köfteler-Kebaplar | 0 | 08.03.08 22:19 |