![]() |
|
Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Bugünki Mesajlar | Arama |
Ramazan Yemekleri-Tatlıları Ramazan Yemekleri Tatlıları Tarifleri |
![]() | ||
![]() ![]() |
| LinkBack ![]() | Seçenekler ![]() |
![]() | #1 (permalink) | ||
![]() Nohutlu Kapama içindekiler •500 gr kuzu kuşbaşı et •2 adet kuru soğan •20 adet arpacık soğan •1 tatlı kaşığı biber salçası •3 su bardağı pirinç •2 su bardağı haşlanmış nohut •1 çay kaşığı tane karabiber •2 yemek kaşığı tereyağı •1 çay kaşığı tuz, •Karabiber hazırlanışı •Pirinci ılık tuzlu suyun içersinde 10 dakika kadar bekletin. •Etleri yıkayın. •Soğanların kabuklarını soyup, yıkayın. •Arpacık soğanları bütün diğerlerini dörde bölerek kullanın. •Bakır ya da ateşe dayanıklı cam bir tasın içinde eti, soğanları, tuz, karabiber, tane karabiber, biber salçasını ve bir kaşık tereyağını iyice harmanlayın. •Yuvarlak bir tepsinin tam ortasına tası kapatın. •Tasın üzerine bir ağırlık koyun (o da ateşe dayanıklı olmalı). •Tepsiye 3 su bardağı sıcak su ekleyip, ocağa alın. •Kısık ateşte 45-50 dakika pişirin. •Tepside kalan boşluğa haşlanmış nohutları yayın. •Pirinçleri ekleyin, kızdırdığınız tereyağını üzerinde gezdirin. •2 su bardağı sıcak su koyarak tası yerinden oynatmadan pirinçleri karıştırın. •Kısık ateşte pilav suyunu çekene dek pişirin. •Tepsinin ortasındaki tası alıp, servis yapın. •Afiyet olsun | |||
![]() | ![]() |
![]() |
Tags |
kapama, nohutlu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | son Mesaj |
Nohutlu Enginar Graten - Nohutlu Enginar Graten Tarifi | ASYA | Zeytinyağlı-Etli Yemekler | 0 | 18.06.12 02:28 |
Nohutlu Uran İlköğretim Okulu Pütürge Malatya - Malatya Pütürge Nohutlu Uran İlköğret | Pelince | Anaokulu - İlköğretim | 0 | 29.01.12 00:14 |
Hindi Kapama - Hindi Kapama Tarifi | ASYA | Zeytinyağlı-Etli Yemekler | 0 | 12.12.11 17:19 |
Mantarlı Kapama | ASYA | Zeytinyağlı-Etli Yemekler | 0 | 04.10.08 10:18 |
Kuzu Kapama | Berfin | Ramazan Yemekleri-Tatlıları | 0 | 07.08.08 20:50 |