Kıymalı Taze Fasulye
MALZEMELER
1 kg. taze fasulye
1 adet kuru soğan
1 kase kıyma
2 adet domates
Sıvıyağ(1 çay bardağından
bir parmak eksik
Tuz
HAZIRLANIŞI
Taze fasulyeler yıkanır.salata soyucağı ile yanları alınır.Baş ve dipleri kesilir.Tekrar yıkandıktan sonra bıçakla ikiye ,üçe bölünür.
Diğer tarafta düdüklü tencereye yağ konur.Ardından doğranmış soğan ve kıyma ilave edilir.Kavrulur.Kabuğu soyulup doğranmış domatesler ilave edilir.biraz daha kavrulur.Fasulyeler eklenir.Fasulyelerin yeşili koyulaşmaya ve bıraktığı suyu çekmeye başlayınca sıcak su ile tuz ilave edilir.Kapağı kapatılır.Düdüklünün markasına göre değişiyor ama genelde 20 dakikada yemeğiniz servise hazırdır.