tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > Ramazan Yemekleri-Tatlıları
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Ramazan Yemekleri-Tatlıları Ramazan Yemekleri Tatlıları Tarifleri


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Kiymali Su Böreği
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
628

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 06.03.08, 14:56   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Administrator
 
tualim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 2.920
Konular: 3793
Puan Grafiği
Rep Puanı:22464
Rep Gücü:20
RD:tualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 125
207 Mesajına 2.103 Kere Teşekkür Edlidi
:
Red face Kiymali Su Böreği



HAZIRLAMA SÜRESİ: 60 dk
PİŞME SÜRESİ: 35-40 dk
Malzemeler:· 6 yumurta
· 6 kahve fincanı su
· Aldığı kadar un
· 250 gr sadeyağ
· Tuz
İç malzeme:
· 250 gr yağlı koyun kıyması
· Tuz
Hazırlanışı:
Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açıp yumurtaları kırın.
Su ve tuz ilave edip sertçe bir hamur yoğurun. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp 12 beze hazırlayın.
Bezelerin üzerine nemli bir bez örtüp dinlendirin. Kıymaya tuz ekleyip kavurun.
Tereyağı eritin
Hamurları yufka şeklinde incecik açın. İki yufkayı ayırın. Kalan yufkaları dörde kesin. Tepsiyi yağlayın. Ayırdığınız bütün yufkanın birini tepsiye yerleştirin. Dörde kestiğiniz yufkaları kaynar tuzlu suda haşlayıp soğuk suya alın. Süzgeci ters çevirin. Haşlanmış yufkaları üzerine yayıp fazla suyunu süzün. İki sırada bir eritilmiş tereyağı sürerek yufkaların yarısını tepsiye yerleştirin. Hazırladığınız iç malzemeyi yayıp kalan yufkalara aynı işlemi uygulayın. Üzerine kalan bütün yufkayı serin. Tereyağı ile yağlayıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Ilık olarak servis yapın.

--------------Tualimforum İmzam--------------
TUALİM



Tualimforum kurallarını okuyunuz Lütfen.
Forum kullanımı hakkında bilgi için TIKLAYINIZ%TIKLAYINIZ.
Soru ve sorunlarınızı BURADAN bize yazabilirsiniz.
Kurallara uymayan kişilerin tualimforum'a girişleri yasaklanacaktır.
Lütfen imzanıza site adı, link içeren resimler koymayınız sorgusuz silinecektir.
tualim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
boregi, kiymali, su


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
3 Renk Böreği - 3 Renk Böreği Tarifi - 3 Renk Böreği Tarifi Yapılışı ASYA Pastalar ve Börekler 0 15.07.14 00:23
Rus Güzeli Böreği - Rus Güzeli Böreği Tarifi ASYA Pastalar ve Börekler 0 27.05.12 05:36
Mantarlı Paket Böreği Tarifi - Mantarlı Paket Böreği Yapılışı - BörekTarifi ASYA Pastalar ve Börekler 0 02.09.09 02:24
Kiymali Taze Fasulye tualim Ramazan Yemekleri-Tatlıları 0 06.03.08 15:52
Kiymali Puf Böreği Kedi Pastalar ve Börekler 0 25.02.08 06:51


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:25 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2