tualimforum.com
>
KADIN DÜNYASI
>
Yemek Tarifleri ( Mutfağım )
>
Ramazan Yemekleri-Tatlıları
Kiymali Su Böreği
Kullanıcı ismi
Beni hatırla
Şifreniz
Kayıt ol
Yardım
Üye Listesi
Ajanda
Bugünki Mesajlar
Arama
Ramazan Yemekleri-Tatlıları
Ramazan Yemekleri Tatlıları Tarifleri
Forumları ara
Konu gösterimi
Mesaj gösterimi
Gelişmiş arama yap
Seçilene git...
Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Kiymali Su Böreği
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
Görüntülenme Sayısı
628
LinkBack
Seçenekler
06.03.08, 14:56
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
tualim
Administrator
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 2.920
Konular: 3793
Puan Grafiği
Rep Puanı:22464
Rep Gücü:20
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 125
207 Mesajına 2.103 Kere Teşekkür Edlidi
:
Kiymali Su Böreği
KIYMALI SU BÖREĞİ
HAZIRLAMA SÜRESİ: 60 dk
PİŞME SÜRESİ: 35-40 dk
Malzemeler:
· 6 yumurta
· 6 kahve fincanı su
· Aldığı kadar un
· 250 gr sadeyağ
· Tuz
İç malzeme:
· 250 gr yağlı koyun kıyması
· Tuz
Hazırlanışı:
Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açıp yumurtaları kırın.
Su ve tuz ilave edip sertçe bir hamur yoğurun. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp 12 beze hazırlayın.
Bezelerin üzerine nemli bir bez örtüp dinlendirin. Kıymaya tuz ekleyip kavurun.
Tereyağı eritin
Hamurları yufka şeklinde incecik açın. İki yufkayı ayırın. Kalan yufkaları dörde kesin. Tepsiyi yağlayın. Ayırdığınız bütün yufkanın birini tepsiye yerleştirin. Dörde kestiğiniz yufkaları kaynar tuzlu suda haşlayıp soğuk suya alın. Süzgeci ters çevirin. Haşlanmış yufkaları üzerine yayıp fazla suyunu süzün. İki sırada bir eritilmiş tereyağı sürerek yufkaların yarısını tepsiye yerleştirin. Hazırladığınız iç malzemeyi yayıp kalan yufkalara aynı işlemi uygulayın. Üzerine kalan bütün yufkayı serin. Tereyağı ile yağlayıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Ilık olarak servis yapın.
--------------Tualimforum İmzam--------------
T
U
A
L
İ
M
Tualimforum kurallarını okuyunuz
Lütfen
.
Forum kullanımı hakkında bilgi için
TIKLAYINIZ
%
TIKLAYINIZ.
Soru ve sorunlarınızı
BURADAN
bize yazabilirsiniz.
Kurallara uymayan kişilerin tualimforum'a girişleri yasaklanacaktır.
Lütfen imzanıza site adı, link içeren resimler koymayınız sorgusuz silinecektir.
Tags
boregi
,
kiymali
,
su
«
önceki Konu
|
sonraki Konu
»
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor.
(0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
Seçenekler
Yazdırılabilir şekli göster
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Yetkileriniz
You
may not
post new threads
You
may not
post replies
You
may not
post attachments
You
may not
edit your posts
BB code
is
Açık
Smileler
Açık
[IMG]
Kodları
Açık
HTML-Kodları
Kapalı
Trackbacks
are
Açık
Pingbacks
are
Açık
Refbacks
are
Açık
Forum Rules
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
son Mesaj
3 Renk Böreği - 3 Renk Böreği Tarifi - 3 Renk Böreği Tarifi Yapılışı
ASYA
Pastalar ve Börekler
0
15.07.14
00:23
Rus Güzeli Böreği - Rus Güzeli Böreği Tarifi
ASYA
Pastalar ve Börekler
0
27.05.12
05:36
Mantarlı Paket Böreği Tarifi - Mantarlı Paket Böreği Yapılışı - BörekTarifi
ASYA
Pastalar ve Börekler
0
02.09.09
02:24
Kiymali Taze Fasulye
tualim
Ramazan Yemekleri-Tatlıları
0
06.03.08
15:52
Kiymali Puf Böreği
Kedi
Pastalar ve Börekler
0
25.02.08
06:51
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat:
01:25
.
-- English (US)
-- Tr
İletişim
-
www.tualimforum.com
-
Arşiv
-
Kullanım sözleşmesi
-
Yukarı git
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
LinkBack
LinkBack URL
About LinkBacks
Bookmark & Share
Digg this Thread!
Add Thread to del.icio.us
Bookmark in Technorati
Tweet this thread