Hünkar Beğendi Malzemeler: 1 adet topan patlıcan 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 200 gr kuşbaşı dana eti 2 adet domates 2 adet sivri biber 1 adet kuru soğan 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tutam tuz 1 tutam karabiber Hazırlanışı: * Zeytinyağı kızdırılır, dana eti suyu çekilene kadar kavrulur. * Soğan ve biber doğranıp ilave edilir. * Soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur ardından domates ilave edilir. * Tuz ve karabiber ile tatlandırılır. * Diğer yandan patlıcan közlenir. * Közlenmiş patlıcan tavaya alınır, üzerine süt ve kaşar peyniri ilave edilir. * Peynir eriyince servis tabağına alınır. * Kavrulmuş olan et patlıcanın üzerine yayılır. --------------Tualimforum İmzam-------------- Boşverdim |