Tandır pilav Malzemeler: Tandır için: 1 adet kuzu but (kemiksiz) 1 yemek kaşığı tane karabiber yeteri kadar tuz Pilav için: 2 su bardağı pirinç 2 yemek kaşığı fıstık 1 yemek kaşığı kuş üzümü 2 yemek kaşığı çiçek yağı 1 yemek kaşığı tereyağ Hazırlanışı : Geniş bir çelik tencere ocak üzerinde iyice kızdırılır.Kızgın tencerede kuzu butun her tarafı kızartılır.Karabiberler konarak tencerenin ağzı kapatılır.Kısık ateşte yaklaşık 1,5 saat kadar pişmeye bırakılır.(et kendi suyunu bırakıp çekene kadar)Piştikten sonra tiftilir. Pirinç ılık tuzlu suda yarım saat bekletilir.Ayrı bir kapta ılık suda kuş üzümleri de bekltilir.2 yemek kaşığı çiçek yağında fıstıklar pembeleşinceye dek kavrulur.Suyu süzülüp iyice yıkanan pirinç tencereye ilave edilir.(pirinçler sedef gibi olana kadar kavrulur) Kuş üzümleri yıkanıp ilave edilir.Pirinçlerin üzerini 1 parmak geçene kadar sıcak su ilave edilir, üzerine tereyağ konur.Pişmeye bırakılır. --------------Tualimforum İmzam-------------- Boşverdim |