Malzemeler :
* 1/2 kg. taze barbunya
* 1 adet soğan
* 1 adet havuç
* 1 adet patates
* 1 adet domates
* 1 diş sarımsak
* 1 tatlı kaşığı şeker
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* Maydanoz
* Tuz
Hazırlanışı :
Ayıklanmış barbunyaları tencerede 20 dakika
kaynatıp, suyunu süzün. Başka bir tencereye zeytinyağını koyun, küçük küçük doğranmış soğan ve sarımsakları yağda kavurun. Küp küp doğranmış havuç,
patates ve doğranmış domatesleri ilave edin. Barbunyaları da ekleyin. Bir buçuk su bardağı suyu, tuzu ve şekeri koyup sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına alıp, üzerine doğranmış maydanoz serpin.