Malzemeler
900 gr. yağlı koyun eti
2.5 bardak su
4 patates
3 havuç
4 çorba kaşığı margarin
250 gr. soğan
yarım kahve fincanı dondurulmuş veya konserve bezelye
1 çorba kaşığı kekik
tuz
Yapılışı
Soğanları soyun,iri iri doğrayın, patateslerin kabuklarını soyun 8er parçaya doğrayın, üzerleri kazılmış havuçları halka halka kesin,margarini bir tencereye koyup kızartın, eti ilave edip,ortasını ateşte ara sıra karıştırarak yarım saat kadar pişirin, bu sürenin sonunda üzerine yeterince tuz ve ılık suyu katın, tencerenin kapağını örtün,çok hafif ateşte 45 dakika pişirin, et iyice yumuşadığında patatesler havucu ve iç bezelyeyi katın, pişirmeye devam edin,sebzelerde pişince kekiği üzerine serpin bir iki defa karıştırıp, servis yapın.