6 Kişilik
260 Kalori
Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişme süresi: 40 dakika
Malzemeler
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 küçük pırasa (sadece beyaz tarafı)
2 diş ezilmiş sarmısak
1 çay kaşığı kimyon
1 litre sebze çorbası
1 defne yaprağı
185 gr siyah mercimek
450 gr kabak tatlısı (1 cm. küp doğranmış)
2 adet uzunlamasına doğranmış kabak
400 gr domates, rendelenmiş domates
200 gr brokoli, küçük doğranmış
1 küçük havuç, küçük doğranmış
80 gr bezelye
1 yemek kaşığı ince kıyılmış nane
Yoğurt sosu için:
250 gr süzme yoğurt
1 çay kaşığı kişniş
1 diş ezilmiş sarmısak
3 damla Tabasco sosu
Hazırlanışı
Ayçiçek yağını ısıtın. Sarmısak ve pırasayı 4-5 dakika kavurun. Kimyonu katın. Sebze suyu, defne yaprağı, mercimek ve kabakları ilave edip kaynatın. Kaynama noktasına gelince ısıyı kısıp, 10-15 dakika demlendirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Kabak, domates, brokoli, havuç ve 2 bardak su ekleyip 10 dakika daha kaynatın. Bezelyeleri katıp 2-3 dakika daha pişirin. Baharatlı yoğurdu yapmak için, yoğurt, kişniş, sarımsak ve birkaç damla Tabasco sosunu karıştırın. Çorba kaselerine birer kaşık yoğurt koyup servis yapın.