tualimforum.com
>
KADIN DÜNYASI
>
Yemek Tarifleri ( Mutfağım )
>
Ramazan Yemekleri-Tatlıları
Etli Pırasa Dolması Tarifi
Kullanıcı ismi
Beni hatırla
Şifreniz
Kayıt ol
Yardım
Üye Listesi
Ajanda
Bugünki Mesajlar
Arama
Ramazan Yemekleri-Tatlıları
Ramazan Yemekleri Tatlıları Tarifleri
Forumları ara
Konu gösterimi
Mesaj gösterimi
Gelişmiş arama yap
Seçilene git...
Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Etli Pırasa Dolması Tarifi
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
Görüntülenme Sayısı
801
LinkBack
Seçenekler
10.08.08, 14:59
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
ASYA
Moderator
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295
Puan Grafiği
Rep Puanı:9435
Rep Gücü:117
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 118
480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi
:
Etli Pırasa Dolması Tarifi
Etli Pırasa Dolması Tarifi
Malzemeler.
* l kg pırasa
* 2 adet soğan(küçük doğranmış)
* 250 gr kıyma
* 2 çorba kaşığı pirinç
* 1 çorba kaşığı salça(l kahve fincanı su içinde eritilmiş)
* 2 çorba kaşığı Sana
* Maydanoz (kıyılmış)
Tuz,karabiber Terbiyesi:
* 1çorba kaşığı un
* 2yumurta sarısı
* l çorba kaşığı yoğurt
* l limon suyu
Yapılışı:
l. Pırasaları 6 cm boyunda kesip kaynayan suda 5-6 dakika haşlayın.
2. Haşlanmış pırasaların içlerini boşaltıp,en dıştaki ilk 5 katı/sırayı tutun,iç harcını doldurup kapatın.
3. Eğer muska şeklinde börek yapmak isterseniz, pırasaları 15-20 cm.boyutlarında kesin;içlerini boşaltın ve haşlayın,Pırasaların boyları daha kısa da kesilebilir;ne kadar kısa olursa,o kadar iyidir.
4. Pırasa şeritlerinin başına harcı koyun; köşeleri kenarlara katlayarak muska şekline getirin.
1. Dolma içini hazırlamak için,kıymanın içine soğan,pirinç,maydanoz,tuz,karabiber ve bir kaşık Sana'yı katıp,iyice karıştırın.Sert olmaması için, azıcık suyla sulandırıp kullanıma hazırlayın.
2. Pırasaları hazırlayın.
3. Pırasaları,iç harcı ile doldurup,uçlarından bastırarak tencereye yerleştirin.
Üstüne bir tabak kapatın.
4. Tabağın kenarına gelecek kadar su doldurup, Sana'yı ilave edin.Yaklaşık l
saat orta ısıda pişirin.
5. Terbiyesi için,un,yumurta sarıları,yoğurt ve limon suyunu bir kasede telle veya çatalla güzelce çırpın.Pişen yemeğin suyundan bu karışıma azar azar katın.Sonra, bu terbiyeyi yemeğe katarak karıştırın.
6. Bir tabağa alarak,servis yapın.
PÜF NOKTASI:
Pırasanın beyaz kısımlarının yemeklerde kullanılması önerilir.Yeni kısımlarını
ise,çorba ve salatalarda değerlendirebilirsiniz.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Tags
dolmasi
,
etli
,
pirasa
,
tarifi
«
önceki Konu
|
sonraki Konu
»
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor.
(0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
Seçenekler
Yazdırılabilir şekli göster
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Yetkileriniz
You
may not
post new threads
You
may not
post replies
You
may not
post attachments
You
may not
edit your posts
BB code
is
Açık
Smileler
Açık
[IMG]
Kodları
Açık
HTML-Kodları
Kapalı
Trackbacks
are
Açık
Pingbacks
are
Açık
Refbacks
are
Açık
Forum Rules
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
son Mesaj
Etli Patates Dolması - Etli Patates Dolması Tarifi - Etli Patates Dolması Yapılışı
Başak
Dolmalar Ve Sarmalar
0
09.12.13
19:33
Etli Antep Dolması - Etli Antep Dolması Tarifi - Etli Antep Dolması Yapılışı
Başak
Dolmalar Ve Sarmalar
0
14.07.13
19:44
Etli Kereviz Dolması
ASYA
Dolmalar Ve Sarmalar
0
26.01.10
19:19
Etli Pırasa Dolması
AnGeL
Dolmalar Ve Sarmalar
0
02.01.10
06:23
Etli Domates Dolması Tarifi
ASYA
Zeytinyağlı-Etli Yemekler
0
10.08.08
14:58
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat:
07:45
.
-- English (US)
-- Tr
İletişim
-
www.tualimforum.com
-
Arşiv
-
Kullanım sözleşmesi
-
Yukarı git
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
LinkBack
LinkBack URL
About LinkBacks
Bookmark & Share
Digg this Thread!
Add Thread to del.icio.us
Bookmark in Technorati
Tweet this thread