Kuzu Kavurmalı Makarna (4-6 Kişilik) Kuzu Kavurmalı Makarna (4-6 Kişilik) MALZEMELER 600 gr. Sotelik Kuzu Eti 150 gr. Arpacak Soğanı veya Normal Soğan 3 Diş Sarmısak 1 Adet Kereviz 1 Adet Havuç 1 Kutu Soyulmuş Domates Konservesi (400 gr.) 1 Adet Kuru Kırmızı Biber 60 gr Margarin 2 Adet Defne Yaprağı Kekik 40 gr Kuru Üzüm 1/2 Demet Kıyılmış Maydanoz 1 Paket Makarna (500 gr.) 4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı 100 gr Kaşar Peynir HAZIRLANIŞI Soğanı soyup kıyın. Sarmısağı ezin. Kereviz ve havucu temizleyip küçük küçük doğrayın. Domateslerin suyunu süzün, çıkan suyu saklayın. Domatesleri küçük küçük doğrayın. Acı biberi incecik kıyın. Kozu etini tuzlayın ve geniş bir tavada yağı iyice kızdırıp kuvvetli ateşte iyice kavurun. Soğan, sarmısak, kereviz, havuç ve acı hiheri ekleyip kavurmaya devam edin. Domatesleri ekleyin, bir taşım pişirip üç çay bardağı su ve domates suyunu ekleyin. Tuz, defne, kekik ve yıkanmış üzümleri ekleyin. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak 1 saat pişirin. Kıyılmış maydanozu serpip ateşten servis tabağına alıp zeytinyağı ile karışalım. Makarnayı pakette belirtildiği gibi haşlayın. Süzün, servis tatırın. Kuzu etli sos ve ince ince kıyılmış peynir ile servis yapın. 1 paket kremşantiyi üzerinde yazan tarife göre hazırlayın. 2 adet portakal, 2 adet elma, 2 adet muz ve 3 adet mandalinayı ayıklayıp küçük küçük doğrayın. Hazırladığınız kremşanti ile karıştırıp servis tabağına alın. Iyice soğuduktan sonra 2 adet kiviyi dilimleyin. Meyva salatasının üzerini kivi dilimleri ile süsleyip servis --------------Tualimforum İmzam-------------- Açıklamasını istediğiniz modeller altına yazarsanız bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalışırım. Arada verilmiş örnekler olabilir AFFOLA |